Bílí škůdci v zemině

host - 103.253 (?)
2.2.2010 15:38

Dobrý den, malincí bílí broučci(vypadají jako malé bílé sviňky) mi napadli loni na jaře muškáty, co jsem měla venku na balkoně-ty mi později odešli, poté co vytvořili takové bílé lepkavé pavučinky.Byli všude na listech, hlavně v kloubech a i v zemi.teď mi napadli banánovník, ale nevím jak se tam dostali, když se vůbec nedostali do kontaktu s muškáty.Co je to prosím vás za potvory a jak se jich zbavím???Děkuji za odpověď.S.N.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 51.124 (?), 31.1.2010 9:47, zobrazeno: 22974x

Dobrý den, prosím o radu. V zemině pokojových rostlin a květináčích se mi objevili bílí škůdci - nelétají jen skáčou, jsou malí asi 1-2 mm, mají malá tykadla a velice rychle se rozmnožují. Nevíte, jak se jmenují a čím by je šlo zlikvidovat. Děkuji.

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 31.1.2010 11:52

Jsou to patrně chvostoskoci. Vzrostlým rostlinám neškodí, mohou poškodit semenáčky. Vyhovuje jim trvale vlhká, přemokřená půda. Omezit je může správná zálivka tzn. dostatečně zalít a pak nechat lehce vyschnout a až poté znovu zalít. Blíží se doba přesazování pokojových květin, to jistě také pomůže.

host - 103.253 (?), 2.2.2010 15:38

Dobrý den, malincí bílí broučci(vypadají jako malé bílé sviňky) mi napadli loni na jaře muškáty, co jsem měla venku na balkoně-ty mi později odešli, poté co vytvořili takové bílé lepkavé pavučinky.Byli všude na listech, hlavně v kloubech a i v zemi.teď mi napadli banánovník, ale nevím jak se tam dostali, když se vůbec nedostali do kontaktu s muškáty.Co je to prosím vás za potvory a jak se jich zbavím???Děkuji za odpověď.S.N.

host - 83.67 (?), 20.2.2010 10:30

Dobrý den, nevím jak se ty potvory jmenujou, ale zabírá na ně mýdlová voda. Postříkat přímo a je na chvíli zas klid. Kytkám to neuškodí a příjemně to voní...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz