Žloutne a nemá žádné přírůstky
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.161 (?), 10.6.2011 23:27
chudinka... byla stříhaná?? řekl bych, že ji něco chybí, nebo přebývá... bud nejaká špatná zem, nebo je málo- moc nahnojená...
|
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 75.52 (?), 11.6.2011 7:56
Také mne jako první napadlo, že nebyla ostříhaná(nebo jen nedostatečně).
Myslím, že jí přebývají plody: takto zubožený stromek je nevyživí a stromek bude chřadnout.
Má doporučení:
1. Vložte sem foto celého stromku.
2. Všechny plody otrhejte.
3. Stromek pořádně ostříhejte.
4. Hnojte ho tekutým hnojivem - postřik na list.
5. Nevynechejte žádné z těchto doporučení.
Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.161 (?), 11.6.2011 9:30
zdravím souhlasím s p. Josefem, vložte sem foto celého stromku.. řekl bych, že stromek je málo stříhaný a navíc mu asi necháváte moc plodů a stromek to prostě neutáhne... takže- ostříhat stromek, vytrhat všechny plody a nahnojit, no prostě souhlas s josefem. bohužel, dneska je trend toho, že člověk si koupí stromek a myslí si, že porostě sám... lidi by si měli naštudovat alespon základy pěstování, je toho plný internet... stříhání a stříkání proti nemocem dokáže pohopit i laik, jen musí chtít..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 11.6.2011 10:25
Já osobně bych v této době stromky nestříhal.Po zimě má stromek většinu zásobních látek spotřebovanou, nové nemá ještě vytvořené a když se ostříhá, nové pupeny nebudou mít dostatečnou sílu k růstu.Buď nevyrostou vůbec, anebo velmi slabě a situaci u stromku ještě zhorší.P
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.161 (?), 11.6.2011 10:58
nevím.. připadá mi, že na té broskvi, nebo nektarince už toho stejně moc nezbylo.. lehký střih ji neublíží...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 11.6.2011 11:07
Samozřejmě tak, jak radí pan Josef, přihnojení na list, odstranění plodů.Ono stejně, pochybuju,že se do léta zmátoří.A jestli si nevytvoří dostatek zásobních látek přes léto a na podzim, uschne v zimě, nebo příští jaro.P
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.130 (?), 11.6.2011 12:40
Ve všech bodech souhlasím s p.Josefem. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 57.1 (?), 11.6.2011 21:14
Ještě upřesním: když jsem psal "pořádně ostříhejte", tak jsem samozřejmě nemyslel úplně stejné stříhání jako kdyby to bylo v předjaří (tedy na neolistěné pahýly větví), ale zastřižení delších výhonů tak, aby vždy zůstalo pěkné, zelené, rostoucí pokračování, které bude moci zesílit a pokračovat v růstu.
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|