Zežloutnutí listů
|
|
 |
 |
Škůrek Miroslav - (30) - 40.193 (?) 9.6.2009 22:24
Vidím, že jsem ve správné sekci s odborníkama.Pánové, zasadil jsem před 2 roky broskve (odr.Harbrite) a nyní mi žloutnou listy.Půda asi nebude ideální, je to černozem, jih Moravy.Než stromky vyfotím a vložím zde do diskuze, ptám se: dělám chybu, že tyto mladé stromky každý večer zalévám?.Je také pravda, že stromky zatím neznají hnojivo, jen kdosi mě poradil, že mám zakopat ke kmínku starou omítku, což jsem udělal.Děkuji za rady, pokud bude potřeba, vložím foto.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 99.41 (?), 4.4.2009 9:25, zobrazeno: 43610x
Vloni mi na Redhavence totálně zežloutly listy, pár plodů dozrálo ale byly menší.Jak se letos tohoto jevu vyvarovat?prosím, poraďte.Předem dík Děda Hary!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 38.244 (?), 4.5.2009 19:47
zrejme chloroza, pripravte rozrok 10 litrov, siramu horecnateho (horka sul, 100 gramov)a siranu zeleznateho (zelena skalica 150g ) a mocoviny 50 g, a zalejte od kmena na jedno miesto-bodovo, chloroza je vyvolana aj tym, ze sa prihnojuje fosforom a dusicnanmi, ktore uple zablikuje zelezo v pode, jasne ze treba prihnojovat fosforom a dusicnanmi, ale tak aby nedosli do kontaktu so zelenou skalicou, preto treba roztok navievat bodovo na jedno miesto a na to miesto nasypat NPK.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 38.244 (?), 4.5.2009 19:49
opravujem predchadzajuci prispevok,... a na to miesto NEsypat NPK
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Škůrek Miroslav - (30) - 40.193 (?), 9.6.2009 22:24
Vidím, že jsem ve správné sekci s odborníkama.Pánové, zasadil jsem před 2 roky broskve (odr.Harbrite) a nyní mi žloutnou listy.Půda asi nebude ideální, je to černozem, jih Moravy.Než stromky vyfotím a vložím zde do diskuze, ptám se: dělám chybu, že tyto mladé stromky každý večer zalévám?.Je také pravda, že stromky zatím neznají hnojivo, jen kdosi mě poradil, že mám zakopat ke kmínku starou omítku, což jsem udělal.Děkuji za rady, pokud bude potřeba, vložím foto.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|