Tak co kadeřavost?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.34 (?), 28.5.2009 20:59
Já mám nejvíce kadeřavosti též na listech z koncových pupenů.Přikláním se spíše k tomu, že při postřiku není možné nastavit trysku proti každému koncovému pupenu a důkladně ho propláchnout.Při dlouhém řezu zůstávají ponechané větve celé i s vrcholovým pupenem.Pepík
|
|
 |
|
 |
 |
|
Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář (336) - 161.138 (?), 29.5.2009 20:46
Víte - o řezání všeho možného už bylo taky všechno možné i nemožné napsáno. Přes to máme každý svůj způsob řezu. Já jsem se učil, že dlouhý řez u broskvoní je cca 30 cm a krátký na dvě očka. To praktikuju tak, že postranní obrost řežu střídavě jednu dlouhou a jednu krátkou. Všechny dlouhé by se tam stejně nevešly. Konce kosterních větví tak o třetinu. Tím je dáno, že vlastně oholím všechny koncové pupeny. Četl jsem tady (myslím od pana Vysloužila) o dlouhém "americkém" řezu. Ten neznám a tak tedy stále opakuju to své dlouhá - krátká (kolmé na krátko). Dociluju toho, že mám broskve s kotlovými korunami a plody mi neutíkají na konce větví a a stále se tvoří dostatek mladého dřeva. Až bude víc času, předvedu nějakou fotografii. To, že jsem se tak rozepsal, jen potvrzuju názor, že podstatou opakovaných postřiků je to abychom příště postihli to, co jsme dnes vynechali, hlavně ty koncové pupeny. Ještě dodatek. Mně samotnému trvalo velice dlouho, než jsem se naučil řezat broskve. O to těžší je vykládat někomu jak by to měl řezat několika větami po internetu. Zdravím vás a přeju pěknou úrodu nejlepšího, co můžem v našich podmínkách pěstovat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.39 (?), 4.6.2009 12:13
Já je otrhávám, určitě jí to prospívá zatím se nektarince daří je obalena plody.Dělám to takle už 4rok.postřik používám jen v nejnutnějším případě a to Biool před a po odkvětu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Škůrek Miroslav - (30) - 40.193 (?), 9.6.2009 21:52
Pane Martine, obracím se na Vás, jako odborníka, poraďte mi prosím: mám broskvičky (Harbrite) také 2 rokem, na obou nyní narostly dvě broskvičky.Dobrá, nechám je tam, ale žlutočervenají mě nějaké lístky, celkově si myslím, že nemají tu správnou, zelenou barvu.Kadeřavka to není, nejsou zvlněné, lístky jsou rovné, akorát žloutnou.Myslíte, že je to tím, že stromky pravidelně večer zalévám?Děkuji za odpověď, popř.vložím foto.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.194 (?), 15.6.2009 12:51
Olomouc - letos maximal super - nepamatuju takovou pohodu - je ovšem fakt ze jsem tez po lonske hruze letos strikal ale soused co nestriká taky nic... tak necvim... už jsem byl nadšen jak krásně funguje nově ozkoušený syllit...:((..tak nevim... uvidime narok... jinak diky za rady k řezu, užý bych se to také konečně rád naučil... a ještě tak vědět kde dělám chybu při očkování - jeste mi to nikdy nevyšlo...:((
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 224.10 (?), 15.6.2009 17:23
Všechny zdravím.
Dávám na uvahu, kamarád odstranil kadeřavost broskvoní tím, že na knínek přilepil lepící pásek proti mravencům.již 5let nestříká a nemá kadeřavost, kde předtím byla i když stříkal.Co vy na to?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.21 (?), 15.6.2009 17:38
Už jsem se domníval že kadeřavost pro letošek je definitivně zažehnána a ona se mrcha objevila až teď.Ne moc ale přeci asi druhá vlna nebo co.Letorosty jsou 20 a více cm a až na vrcholech na nejmladších listech.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |