Spring Crest

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?) 
30.4.2013 21:47

Takového řidiče samozřejmě nelze nazývat řádným řidičem, leč spíše nepořádným, jak taky jinak, pane PP. Povinné ručení však řádně zaplacené tento řidič má. Tak neřádný zase není. Ale použil bych na to úryvek z místy trochu drsného seriálu Sňatky z rozumu: "Tak a teď vám to tady pěkně spočítáme pane Pecolde".
blush

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 30.4.2013 21:09

On když člověk hledá, tak najde... ale zdá se že on nenašellaugh,proto dneska jel na jižní moravu do Slupu, aby se po cestě nechal oslňovat jakýmsi oným -major Terazky tomu říkal-"čudným bazmekom",že je to tak pane Petře.Jel jste dneska do Okoplantu?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 30.4.2013 21:15

V Okoplantu už dávno nic nemají. Před ukončením prodeje mně nabízeli telefonicky jen RH.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 30.4.2013 21:46

V roce 2007 jsem měl podobnou nepříjemnou zkušenost.I zachtělo se mi stromečků Čačanské rodné, a Tophitu-dneska na netu běžná věc, ale v té době toto u nás nešlo sehnat.Rozjel jsem se tedy do Droždína k Pražákům.Necelé tři kilometry před odbočkou z dálnice na Droždín, pod kopcem na mě začali blikat policajti, kteří stáli na kopci, a dalekohledem zdaleka viděli, že nemám dálniční známku.Vysvětloval jsem jim, že pokutu nemohu zaplatit, jelikož by mi na stromky nezbylo-kupodivu to pochopili, a z velké pokuty jsem slevil na pětistovku.Ještě jsem se optal na cestu, kde mám odbočit, a naschle... Stromečky jsem koupil, a vydal se na spáteční cestu zase po dálnici.Naštěstí jsem mijel konec dálnice, a ti sami policajti mě předjeli, ale už nestihli zastavit podruhé.V této souvislosti mě napadá,že by dnešní cesta snad mohla směřovat tam.

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 30.4.2013 23:17

SPRINGTIME ma celkem kladne ohlasy ve Francii.Bohuzel uvadeji plody male az stredni, nikoliv velke, jak uvadi Havlis.Slupka tenka, s kratkymi chloupky.Stavnata, sladka.Jinak ve Francii ji jiz maji nejakych 8let.Nutna probirka.Kvet miskovity.Zralost v F koncem cervna.V USA uvadeji az -31,5oC mrazuodolnost.Problem je, ze tady vam k tomuto produktu nikdo nic nerekne.Ani prodejci nevi co prodavaji, coz je smutne.Jdu dale patrat.cool

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 25.6.2013 20:57

Nedávno jsem si koupil v marketu košík broskví odrůdy Sprigbelle pocházejících z Řecka. Pokud se skutečně jedná o Springbelle tak musím konstatovat, že jejich chuť byla broskvově aromatická, velmi slušná. Dužnina samozřejmě nebyla odlučitelná od pecky. Říkám to proto, že jsem si v této souvislosti vzpomněl na pana Goodwina, který o těchto kupovaných broskvích také psal. Pokud by takovou to chuť měly všechny zde pěstované rané broskve, byl bych spokojen. Ovšem Čechy nejsou Řecko. Tady se odpovídající letní teploty nemusí vůbec dostavit, nebo jen v nedostačujícím množství.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 2.7.2013 18:05

Koupil jsem na zkoušku ještě broskve Springcrest a Royal Glory, ale nedájí se chuťově moc odlišit. Kdoví, co v těch "vaničkách" bylo za broskve. Zbarvení je všude podobné, chuť je broskvová aromatická, také u všech odrůd podobná. S chutí je spokojenost, ale je těžko rozlišitelná u jednotlivých odrůd. A jak jste na tom Vy? Koupili jste také něco?

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 55.3 (?), 3.7.2013 20:27

Nekoupil jsem sice žádnou, ale dnes okukoval, co trh nabízí - několik odrůd broskví a nektarinek, leč u některých nebyla odrůda uvedena. Ale zaujaly mě dvě broskve - žlutomasá Maycrest a bělomasá Extreme White.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.7.2013 21:06

Děkuji za reakci, pane Mikeši. Maycrest tady mají také, ale všechny tyto odrůdy vypadají prakticky stejně a v chuti se také neodlišují. Ale musím říci, že chuť všech těchto odrůd je na velmi dobré úrovni a co teprve ochutnat je opravdu dozrálé na stromě. Cením si i u takto podtržených plodů jejich výraznou broskvovou chuť, i když nejsou tyto rané odrůdy odlučitelné od pecky, což se může časem zprotivit a člověk se pak začne těšit na pozdnější odrůdy s hutnější a odlučitelnou dužninou. Ale jak říkám, v Řecku nebo i Itálii musí být značný požitek utrhnout ze stromu vyzrálé plody i u těchto raných odrůd.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 6.7.2013 14:16

Ještě bych chtěl dodat, že mnou vzývaný "svatý grál" v podobě odrůdy Royal Glory překvapil u kupovaných plodů v horším zbarvení. Nejhorším snad ze všech těch kupovaných plodů. Místy byly plody i zelené. Je to v rozporu s tím, co se píše, takže těžko říct, jestli se jedná o záměnu, nebo byly jen plody více zastíněny a hodně podtrženy.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz