šneci na broskvoni

host - 27.29 (?)
27.5.2006 9:21

Vážená milovnice života . Mám trochu slabost pro lidi co bez důvodu neublíží ani mouše, obávám se však, že v tomto náhledu zůstanete osamocena a nejspíš si vysloužíte i daleko odmítavější náhled na problematiku škůdců na zahradě než je můj. Pokud sama něco pěstujete se zápalem většiny zahrádkářů, tak rozhodně nebudete chránit tyto škůdce. Na rozdíl od, například krtka, jsou jejich stavy na vzestupu a u některých druhů můžene hovořit o přemnožení ohrožující rovnováhu v přírodě. Jejich užitečnost by se snad dala hledat v potravním řetězci, ale ani zde to není příliš významné. Rozumějte mi tak , že je nechci vyhubit, ale na mé zahradě a v jejím blízkém okolí nemají právo na život. Zahrada (v podstatě ale žádné zemědělství) není vyvážený ekosystem a pokud ji nepomůžeme, tak se jím zakrátko stane. Nebude to ale již zahrada. JP..

PS: Pokud by jste pro šnečky a slimáčky chtěla něco udělat, tak vás zvu a můžete si je u nás vyzbírat a odvést domu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
slamicka - (1), 26.7.2004 13:28, zobrazeno: 7383x
na broskvoni se mi objevily malí bílí šneci, nevím, co s nimi. Když je posbírám, ihned druhý den jsou tam. Existuje nějaký postřik na zhubení šneků?

host, 2.9.2004 14:20
Vážený pane,

na šneky platí jedině fyzická, nebo chemická likvidace, ale bývá jich tolik, že to není možné uhlídat, proto Vám doporučuji zamezit šnekům
přístup ke kmenu stromu, odkud se dostávají na listy.
Já mám kolem kmene vyhloubenou jamku, kterou jsem překril
igelitem a naplnil vodou, ve které je postřik na hubení slimáků.
Ochránci přírody se asi chytají za hlavu, ale já mám ráději stromy
než šneky...

host - 234.99 (?), 26.5.2006 18:24
nevim co mate proti snekum ale jsem proti likvidaci sneku jsou to mali nevini tvoreckove.tak je odneste nekam dal nejenom dat na zem ale odnyst je prc ja kdyz jsem byla mala tak jsem  si s nima hrala a davala je pryc ze stromu  nekam daleko do travy.skusteto.!

host - 27.29 (?), 27.5.2006 9:21

Vážená milovnice života . Mám trochu slabost pro lidi co bez důvodu neublíží ani mouše, obávám se však, že v tomto náhledu zůstanete osamocena a nejspíš si vysloužíte i daleko odmítavější náhled na problematiku škůdců na zahradě než je můj. Pokud sama něco pěstujete se zápalem většiny zahrádkářů, tak rozhodně nebudete chránit tyto škůdce. Na rozdíl od, například krtka, jsou jejich stavy na vzestupu a u některých druhů můžene hovořit o přemnožení ohrožující rovnováhu v přírodě. Jejich užitečnost by se snad dala hledat v potravním řetězci, ale ani zde to není příliš významné. Rozumějte mi tak , že je nechci vyhubit, ale na mé zahradě a v jejím blízkém okolí nemají právo na život. Zahrada (v podstatě ale žádné zemědělství) není vyvážený ekosystem a pokud ji nepomůžeme, tak se jím zakrátko stane. Nebude to ale již zahrada. JP..

PS: Pokud by jste pro šnečky a slimáčky chtěla něco udělat, tak vás zvu a můžete si je u nás vyzbírat a odvést domu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz