řez broskvoní
|
|
|
|
host - 107.127 (?) 6.8.2011 18:42
Horké jaro, nicmoc léto - předpokládám, že sníh přijde letos brzy, kdy stromy ještě nestačí shodit listy. Proto se tady ptám: Můžu uříznout hrubou větev u broskvoně v tuhletu dobu? Větev je vykotlaná, tíhu sněhu už by neunesla a zlomila by se. Na jaře jsem to neudělala, protože na stromě květy hodně pomrzly a jedině na ní byla úroda, jenže v současné době je na ní hodně metrových výhonů obrostu - větev je ještě pořád vitální. Loni jsem v listopadu, z nutnosti, uřízla kmen švestky v polovině - neteče, zakvetla a zarodila, ale u broskvoně se přece jenom bojím. Když už má broskvoň měsíc po úrodě, nezačíná se už míza stahovat do kořenů?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 29.1.2011 22:20
A co ta vlevo dole to je větvička co roste směrem dolů nebo je to nějaký provaz?
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 29.1.2011 22:23
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 29.1.2011 22:21
TU nahoře klidně může nechat, pokud je ten úhel takový jaký se mi zdá.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.127 (?), 6.8.2011 18:42
Horké jaro, nicmoc léto - předpokládám, že sníh přijde letos brzy, kdy stromy ještě nestačí shodit listy. Proto se tady ptám: Můžu uříznout hrubou větev u broskvoně v tuhletu dobu? Větev je vykotlaná, tíhu sněhu už by neunesla a zlomila by se. Na jaře jsem to neudělala, protože na stromě květy hodně pomrzly a jedině na ní byla úroda, jenže v současné době je na ní hodně metrových výhonů obrostu - větev je ještě pořád vitální. Loni jsem v listopadu, z nutnosti, uřízla kmen švestky v polovině - neteče, zakvetla a zarodila, ale u broskvoně se přece jenom bojím. Když už má broskvoň měsíc po úrodě, nezačíná se už míza stahovat do kořenů?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.2 (?), 28.8.2012 22:56
Dobrý den, pokud jsem na jaře broskvoň nestihl ořezat, mám ji ořezat nyní a poté na jaře znovu? V diskusi jsem se dočetl, že se má broskvoň řezat v květu, znamená to, že i některé větve s květy, kde lze očekávat úrodu přijdou nazmar tím, že je ořežu?
I bez jarního řezu obě broskvoně plodily více než dost.
Pokud mám nyní broskvoň ořezat, mám odstranit všechny jednoleté výhony, které letos plodily, tedy příští rok již plodit nebudou?
Děkuji za reakci
Víťa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|