Pokus s podnoží P. Triloba?

host - 182.227 (?)
10.8.2013 10:50

Prunus triloba má dost tenké větve.Takže, když naštěpujete na toto broskvoň,bude se pod váhou broskvoně ohýbat.Jedině snad trvalé uvázání ke kůlu.Jinak broskvoň oproti trilobě je podstatně vitálnější, takže po čase bude broskvoň a pak cosi vedle malého, okrasného.Další, odolnost proti vápníku záleží na podnoži.Musíte spíše vědět jakou podnož má Váš stromek.Pravokořená triloba bývá výjimečně.Anebo, máte to prunus triloba?P

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 195.22 (?), 9.8.2013 23:29, zobrazeno: 3196x

Dobrý den. Na zahradě máme keř této okrasné mandloně a tak mě napadlo, že bych mohl zkusit některý výhon naočkovat broskví. Zkoušel to třeba už někdo, nebo je to jen ztráta času? Na internetu se mi nic najít nepodařilo. Díky.

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 212.227 (?), 10.8.2013 0:07

V minulosti som očkoval nektarinky na semenáčky Amygdalus communis. Často sa ujímali aj očká naštepené až v októbri. Všetko záleží na vývoji počasia v danom roku a hlavne na prúdení miazgy. Nevidím dôvod, prečo by sa nemohli ujímať broskyne aj na okrasných mandloniach. V Španielsku je bežné očkovanie marhúľ na mandlone. Mandlone lepšie znášajú sucho a vyšší obsah vápnika v pôde.

host - 195.22 (?), 10.8.2013 10:31

Dobrý den. Právě tu odolnost vůči vápníku a snad i nižší vzrůstnost bych od této kombinace očekával. Nejsem moc fanda do "okrasnin", pokud nepřinášejí zároveň i nějáký konzumovatelný přínos.laugh Takže to odzkouším a uvidíme. Díky za reakci.

host - 182.227 (?), 10.8.2013 10:50

Prunus triloba má dost tenké větve.Takže, když naštěpujete na toto broskvoň,bude se pod váhou broskvoně ohýbat.Jedině snad trvalé uvázání ke kůlu.Jinak broskvoň oproti trilobě je podstatně vitálnější, takže po čase bude broskvoň a pak cosi vedle malého, okrasného.Další, odolnost proti vápníku záleží na podnoži.Musíte spíše vědět jakou podnož má Váš stromek.Pravokořená triloba bývá výjimečně.Anebo, máte to prunus triloba?P

host - 195.22 (?), 11.8.2013 22:54

Tak jsem zjistil, že jsem úplně zaměnil názvy. Není to tedy P. triloba, ale okrasná, nízká mandloň P. tenella..blush

No snad i tak by se to dalo, či ne?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025