Počasie a očkovanie

host - 66.105 (?)
1.9.2013 14:01
Očka nerašila, protože jste neřezal. Odstraněním vrcholového pupenu se spustí mechanismus tvorby rostlinných hormonů, které podporují rozvětvování a rašení. Pokud to tedy jde, řežte v předstihu -v březnu na čípek. Já mám momentálně podobný problém. Dostal jsem plod mandarinky s řapíkem a suchým listem. Protože to byla determinovaná odrůda. kterou jsem chtěl, namočil jsem řapík na celý den do vody a naočkoval jsem obživlá očka do své mladé mandarinky (do kmínku). Očka jsou zelená, ale neraší, ikdyž jsem nad nimi udělal zářez. Nemohu odstřihnout korunku (řez na čípek), protože ji chci a nevím, jak mám živá očka spustit. Takže si zřejmě udělám ostudu. Ještě zkusím ostříhat na větvích všechny terminální pupeny a pak už to vzdám. Někdy to prostě nevyjde, ikdyž se sebevíc snažíme. Mimmo
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 220.186 (?), 31.8.2013 22:36

No, možná jsem při pozdním očkování nechal příliš dlouho uvázanou pásku... Kdy je najlepší zcela odmotat PVC pásku. Mám k dispozici takovu měkkou, co se nemusí povolovat.

host - 66.105 (?), 1.9.2013 14:01
Očka nerašila, protože jste neřezal. Odstraněním vrcholového pupenu se spustí mechanismus tvorby rostlinných hormonů, které podporují rozvětvování a rašení. Pokud to tedy jde, řežte v předstihu -v březnu na čípek. Já mám momentálně podobný problém. Dostal jsem plod mandarinky s řapíkem a suchým listem. Protože to byla determinovaná odrůda. kterou jsem chtěl, namočil jsem řapík na celý den do vody a naočkoval jsem obživlá očka do své mladé mandarinky (do kmínku). Očka jsou zelená, ale neraší, ikdyž jsem nad nimi udělal zářez. Nemohu odstřihnout korunku (řez na čípek), protože ji chci a nevím, jak mám živá očka spustit. Takže si zřejmě udělám ostudu. Ještě zkusím ostříhat na větvích všechny terminální pupeny a pak už to vzdám. Někdy to prostě nevyjde, ikdyž se sebevíc snažíme. Mimmo

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 56.36 (?), 1.9.2013 15:11

Zdravím Vás Mimmo! Poradím Vám niečo lepšie. Tiež som sa snažil priviesť narašené očko viniča na cudzom kmienku k rastu postupným odstraňovaním apikálií materskej rastliny. Výsledok: nula. Nakoniec som zobral mikroténový sáčik s troškou vody a nasadil nad očko, pod očkom stiahol drôtikom. Na slnku sa vytvorila vnútri sáčika tropická mikroklíma, ktorá zobudila očko a dnes je z očka 1,5- metrový ťažeň. Nezabudnite dať kontajner so sáčikom na okno v ústrety slnku!smiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz