Po brosvi opět broskev

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?)
13.10.2008 8:46

Pokud vyměníte zeminu, nová broskev nezjistí, že tam před ní rostla taky broskev.
   Problém máte jinde. Místo není pro broskvoně vhodné. Vysoká hladina spodní vody, průvan, stín nebo nějaká geopatogenní zóna, jejíž účinky nemusíme znát. Potom je možné, že na tom místě hynou broskvoně jedna pod ruhé.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 182.14 (?), 3.8.2008 12:07, zobrazeno: 6376x

Letos se mi rozlomila asi 20ti leta broskev.Chtěl bych na totéž místo vysadit novou, jsemochoten pro to udělat cokoliv, je to krásné sluné chráněné místo.Od podzimu mám vysazenou novou, je už pěkně obrostlá a tu bych chtěl dát na místo staré.Prosím o radu, jakou jámu vykopat.co dát za podloží a kdy ji přesadit.Díky Pepa 

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 100.5 (?), 3.8.2008 13:14

Postupoval bych stejně jako u ostatních ovocných druhů. Starý strom bych na podzim vykopal i s kořeny a zeminu vyměnil za jinou (ze záhonů třeba). Přidal bych kompost a dostatek písku.  Na jaře po slehnutí půdy - asi v dubnu, až broskvoně raší,  bych přesadil stromek.

host - 161.138 (?), 12.10.2008 23:33

Mám řadu broskví (14) a občas některá odejde. Nově vysazená broskev (přes velkou jámu a výměnu zeminy) neroste. I se mi stalo, že na stejném místě znovu uhynula. Hledal jsem v literatuře a našel, že broskve nasnášejí stanoviště nejen po broskvích, ale i tam, kde byly pěstovány jiné ovocné stromy. To je můj příspěvek do vaší úvahy. Pavel Skála

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?), 13.10.2008 8:46

Pokud vyměníte zeminu, nová broskev nezjistí, že tam před ní rostla taky broskev.
   Problém máte jinde. Místo není pro broskvoně vhodné. Vysoká hladina spodní vody, průvan, stín nebo nějaká geopatogenní zóna, jejíž účinky nemusíme znát. Potom je možné, že na tom místě hynou broskvoně jedna pod ruhé.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz