Placate broskve?

host - 178.147 (?)
13.1.2010 22:31

Placatou broskvoň nyní nabízí Starkl ve svém nejnovějším katalogu a jmenuje se Remény za 245,-Kč. Docela mě to zaujalo, tak hledám něco o pěstování. Míša

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vrana1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (171) - 18.164 (?), 4.10.2009 19:21

Ve Frýdlantě nad Ostravicí v srpnu je prodávali v zelenině na tržišti a taky placaté nektarinky. koupil jsem jen na ochutnání a pak litoval, že jsem nekoupil víc.Zasadil jsem těch pár pecek a chci obětovat ten den a skočit do Těšína.Chci tam koupit i jabloň ligol a herbicidy, prý jsou tam 3x levnější než u nás. Taky některé léky jsou u nás až 10krát dražší ve většině lékáren, jen málokterá má slušnou cenu.

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 7.84 (?), 4.10.2009 21:58

Bral jsem v Polsku probiotické kapky pro děti, stojí tam stejně jako všude v civilizovaném světě (tj. Slovensko, Německo..) kolem 10 euro, v Čechách 2x tolik...

V cenách pesticidů se neorientuji, ale je fakt, že v Anglii koupím kilovku metaldehydu (proti slimákům) za 3 libry, u nás v hypermarketu potřebuji na 200 gr Vanishe (stejná úč. složka) zhruba stovku, jsou li tam cenové hladiny podobné, asi dost ušetříte - bude-li mít čas, dejte prosím vědět.

Co se týče těch placatých broskví: jsou skutečně tak dobré? Lze to přirovnat k nějaké notoricky známé domácí odrůdě?

host - 84.156 (?), 4.10.2009 22:17

Chuťově jsou naprosto normální-bělomasé, vzhled je ale zajímavý. Našla jsem je letos v nabídce zahradního centra N.O.S Nepomuk i na dobírku. Snad je budou mít i v zahradnictvích, normální broskve mají pikantnější chuť /ze zahrady-ne z obchodu/.

vrana1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (171) - 18.164 (?), 8.12.2009 20:10

Nevím, odkud ty placaté broskve a placaté nektarinky v obchodě se zeleninou ve Frýdlantě nad Ostravicí v obchodě na tržnici berou.Oboje mi ale chutnaly moc.Možná to berou z Polska.stromek jsem koupil v N.O.S. a jsem zvědav. Mám dva stromky broskví, odrůdu neznám, Jsou na jižní straně domu, dobře větrané místo, nestříkám, jen někdy utrhnu napadený list, je to zřejmě odolná odrůda a broskví mám na rozdávání.Pecku si často zasadím ještě v létě a připravuji si nový strom.Ani to neočkuju a rostou z toho skoro stejně dobré plody.Sousedé si je tak množí.Koncem léta zkracuji výhony.Stromek placaté nektarinky jsem ještě v nabídkách nikde neviděl, jen jsem koupil plody a byl spokojen.Možná tyto odrůdy budou odolnější nežli stávající.Ve šlechtění ovoce se dalo dělat víc nežli se dělalo.Nedovedu si představit, že bych na zahradě neměl velkoplodou aktinidii kolomikta a též arguta.

host - 182.227 (?), 27.3.2010 21:45
Placaté broskve prodává školka Strážnice.Odrůda Platerika.

host - 182.227 (?), 27.3.2010 21:53
Ještě jsem zapomněl, Plateriku prodávají za 145 Kč.

host - 178.147 (?), 13.1.2010 22:31

Placatou broskvoň nyní nabízí Starkl ve svém nejnovějším katalogu a jmenuje se Remény za 245,-Kč. Docela mě to zaujalo, tak hledám něco o pěstování. Míša

host - 102.148 (?), 15.1.2010 15:01

Nevím jak se placatá broskev pěstuje, ale už jsem ji chutnala, je moc dobrá.DANA

host - 147.194 (?), 3.2.2010 13:39

mám od lonska placatou Wang 13 z Droždína u Olomouce, ale chut mne tedy velmi zklamala, přesládlá voda, s klasickými broskvemi nesrovnatelné, je to ale bělomaska, tak co se můžeme divit... velmi rád bych viděl ty výborné placaté nektarinky...:o

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 3.2.2010 13:49

Placaté jsem nechutnal, ale obecně mi přijdou bělomasé broskve většinou chutnější - takové broskvovější. Třeba Krasavu považuji za jednu z nejlepších.
   Při dalších úrodách může být chuť lepší

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025