Nový výhon vedle starého pařezu (kmenu) broskvoně

Kudibal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (136) - 42.216 (?) 
31.3.2015 1:01

Nový výhon roste z původního starého kmene. Dneska jsem odhrabal hlínu abych se přesvědčil.

Jedno očko vypadá, že se probudilo a pučí. Srůst není moc pěkný . Na boku plátku jsou velké spáry. 

Zdá se mi, že výhon postupně odumírá, protože po zimě byl celý vršek uschlý. V prosinci na něm bylo ještě zelené listí, ale neopadalo, uschnulo a zůstalo tam. 

Výhon má divně se olupující a rozpraskanou kůru. Když byla 3 týdny pod páskou, tak se to zhoršilo. Ještě stále jsou vidět šikmé otlaky od pásky. Ale kůra je škaredá i mimo vázání páskou. Je ta kůra normální? Na původní fotce z léta je vidět nahoře podobný výhon z rozvětvení starých amputovaných větví. Taky pak uschnul, i když jsem do něj vkládal naděje.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Kudibal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (136) - 42.216 (?), 26.7.2015 12:46

Dobrý den,
před necelým rokem mi zde bylo zkušenými přispěvateli doporučeno, abych zkusil očkování broskve.

Takže jsem rady poslechl a aby byla zpětná vazba, podávám hlášení o stavu očka. Jedno ze tří se opravdu uchytilo a pěkně roste. Viz foto. Z tohoto hlediska je operace zatím úspěšná. 

Bohužel netuším, co jsem to naočkoval a jestli jsem zvolil dobrou odrůdu. Je to nějaká raná odrůda a bohužel mi na dárcovském stromku (měl po omlazení jen asi 5 broskví) ovoce shnilo - pecky rozpůlené, ovoce shnilé. Nevím, jestli je to moje pěstitelská chyba nebo co proti tomu dělat. 

Očko se ujalo
Očko se ujalo
15.7. ještě vypadaly dobře
15.7. ještě vypadaly dobře
19.7. jsem přišel a viděl toto
19.7. jsem přišel a viděl toto

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.2 (?), 26.7.2015 13:44

Očko se ujalo, gratuluji... i za odvahu vyzkoušet něco nového.Neošetřené plody bohužel někdy hnijí, hlavně ranné.Pecky, plody pukají, a mravenci, škvoři zanášejí hnilobu.Možná Harbinger, Fenix,Dixired.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz