Nektarinka

Lenka 22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 121.214 (?)
3.5.2012 13:29

Dobrý den. Rovněž prosím o radu. Moje nádherně zakvetlá nektarinka je po odkvětu napadnutá kadeřavostí a na některých květvičkách jsou asi mšice (vošky?= má to bílešedou barvu). Postřik jsem na podzim nestihla a na jaře jsem stříkala proti přezimujícím škůdců, 2x proti kadeřavosti a ještě proti savému a žravému hmyzu. Výsledk je takový, že během 3 dnů po odklvětu (před tím bylo vše OK, kritický byl tento víkend) jesm odtrhala 1/3 listí napadeného kadežavostí, obežraného něčím, vysatých listů a ovadlých konečků na některých větvičkách. Asi jsem nepostříkala všemi postřiky všechny větve, protože napadení je různé na různých větvích. Mám nektarinka Harco 3 letou a zatím měla 4 nektarinky, ale výborné chutě. Na kmeni se minulý tok objevil klejotok, tak jsem jí před jarem preventivně natřela kmen bílou disperzní barvou. Kdysi i to zabralo na jabloně. Poraďte mi, prosím Vás, zda můžu kobinovat postřiky na kadeřavost a na savý a žravý hmyz, aniž by v postřiku nastala cemická reakce. Poslední postřik byl aplkován Horizon a před tím Champion.Ráda bych hned po obraní listů. ještě před tím než se rozprší udělala postřk. Předpokládám, že rozkvetlé jahody pod nektarinkou mám při postřiku zakrýt. Je to tak? Děkuji

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 64.22 (?), 16.4.2012 19:24, zobrazeno: 7019x

Prosím o radu jakou nektarinku do 350m. Zasmuky.

Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (312) - 136.244 (?), 16.4.2012 21:59

Dobrý den, jako vždy - 350m. o Vaší lokalitě mnoho nevypovídá - kvalita půdy, svah X kotlina, orientace směrem ke světovým stranám... Obecně jsou nektarinky velice náročné na teplo (více než broskvoně). Zvažte tedy, jestli přece jen chlupatý plod nebude to lepší.smiley Pokud trváte i nadále na nektarince, literatura uvádí odrůdu ´Roztylská´ jako jednu z "nejodolnějších". Ale otázka je, jestli ji seženete. Sám zkušenosti s nektarinkami nemám.

Lenka 22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 121.214 (?), 3.5.2012 13:29

Dobrý den. Rovněž prosím o radu. Moje nádherně zakvetlá nektarinka je po odkvětu napadnutá kadeřavostí a na některých květvičkách jsou asi mšice (vošky?= má to bílešedou barvu). Postřik jsem na podzim nestihla a na jaře jsem stříkala proti přezimujícím škůdců, 2x proti kadeřavosti a ještě proti savému a žravému hmyzu. Výsledk je takový, že během 3 dnů po odklvětu (před tím bylo vše OK, kritický byl tento víkend) jesm odtrhala 1/3 listí napadeného kadežavostí, obežraného něčím, vysatých listů a ovadlých konečků na některých větvičkách. Asi jsem nepostříkala všemi postřiky všechny větve, protože napadení je různé na různých větvích. Mám nektarinka Harco 3 letou a zatím měla 4 nektarinky, ale výborné chutě. Na kmeni se minulý tok objevil klejotok, tak jsem jí před jarem preventivně natřela kmen bílou disperzní barvou. Kdysi i to zabralo na jabloně. Poraďte mi, prosím Vás, zda můžu kobinovat postřiky na kadeřavost a na savý a žravý hmyz, aniž by v postřiku nastala cemická reakce. Poslední postřik byl aplkován Horizon a před tím Champion.Ráda bych hned po obraní listů. ještě před tím než se rozprší udělala postřk. Předpokládám, že rozkvetlé jahody pod nektarinkou mám při postřiku zakrýt. Je to tak? Děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz