Možná příčina popálených listů může být v pozdnějším ošetření stromku chem.přípravky přímo na zelené části listů, tyto jsou hlavně v ranné fázi růstu citlivé.
No tím to možná být nemusí, protože já jsem to na některých broskvoních též objevila a to jsem je stříkala pouze před rašením, potom už ne. Nemůže takto vypadat mrazové poškození?
Od mrazu to není v žádném případě, ostatní broskve nejsou poškozeny a bylo nejméně -1C. Jen jsem stříkal cca 4M vzdálenou švestku Calypsem... tak jedině že by ta malá část postřiku so se mohla s vánkem dostat na broskev takto ji poškodila?
Postřik Calypsem se aplikuje do plné vegetace, tedy..pokud byl namíchan v doporučené koncentraci, viníka bych v něm neviděl.Myslel jsem spíše na postřiky proti kadeřavosti, nebo širokospektrální Sulku.
Jestli nebyl v blízkosti použitý nějaký postřik a tazatel to vylučuje, tipoval bych to na poškození při příliš blízkém řezu.Jesli byly ještě nůžky trochu tupé, zmačknutím se poškodí část pletiv a blízké rašící očko může takto dopadnout.Kdo někdy z jara zastřihoval naočkované broskvoně určitě s tímto má již nějakou zkušenost.P