Prosím o radu, ochrana před mrazy

mykovec2 - (5) - 82.62 (?)
23.3.2008 0:59

Já to zkoušel v minulých letech s karcherem a docela s úspěchem. I když nebyl zapnutý (kvůli hluku v noci), při napojení na vodovod to dělalo docela pěkný rozstřik.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mykovec2 - (5) - 82.62 (?), 23.3.2008 0:59

Já to zkoušel v minulých letech s karcherem a docela s úspěchem. I když nebyl zapnutý (kvůli hluku v noci), při napojení na vodovod to dělalo docela pěkný rozstřik.

Josef Svojanovský - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (80) - 255.238 (?), 24.3.2008 1:01

Pokud chcete bojovat s mrazem u kvetoucích stromů, tak použijte jednoduchý, ale osvědčený recept starých zahradníků.Tam kde chcete ochránit kvetoucí strom, tak před soumrakem pod nim zalejte, ovšem musíte zalít pod celým průměrem stromu, t.j. včetně tam, kam sahají větve a vždy asi tak 50-60 cm přes celý průměr.Nestačí jedna konev, ale pořádně zalít, protože přes noc dochází k odpařování vody a mraz nemá šanci se dostat na květ.Pokud mrzne, tak se musí pod stromem zalévat.Stačí jednou zapomenout a mráz to spálí.S úspěchem tuto radu využívám na začátku jara, když jde do květu japonská okrasná třešeň/sakura/ a normální třešeň.

stillerka - (3) - 154.183 (?), 4.4.2008 10:49

Děkuji Všem za reakci, mrazy už jsou pryč a broskvička díky Vašim radám vypadá v pořádku, je fakt, že jsem trochu hysterická a stromky se bojím, proto Vám Všem ještě jednou děkuji za rady.Laděna

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz