Kde sehnat broskvoň Catharinu (NJC 83)?

host - 167.138 (?) 
6.4.2013 13:48

Zdravím, pokud si to budete chtít naočkovat, v létě můžu poslat pár oček. david

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 6.4.2013 21:15

Moc si vážím, davide, tvojí nabídky, ale já mám domluvenou reklamaci v podobě zaslání správného stromku. Tak snad se nakonec dočkám. Minulý týden se mi podobná věc stala u dodavatele z Uherského Ostrohu a došlo k okamžité nápravě ve stylu "náš zákazník, náš pán" v podobě zaslání správného stromku. Ještě musím dodat, že mi odtamtud nepřišla nikdy žádná "souška", jaké jsem viděl prodávat v místním obchodním domě. Ještě bych se chtěl vrátit k jedinému špatnému hodnocení Cathariny a to od Honzy.  Všiml jsem si, že Honza velmi pěkně vyfotil a zhodnotil svoje meruňky ve vlákně Leskora a Radka 29.6.2011. Jedině snad, že by měl doma nějaký zcela jiný cling, anebo, jak psal david, že při přeplození byla chuť horší.

BigJim - (13) - 176.135 (?), 4.4.2013 15:31

Přátelé, kdo se zajímáte o "tvrdky" a chcete si trochu rozšířit znalosti a taky udělat pořádek v názvosloví, tak tady máte něco málo ode mne.

Laďa

host - 40.135 (?), 25.3.2013 12:05

Spíše bych řekl, že je to tím, co se lecktrým e.-shopům podaří koupit levně v Polsku, jelikož zmíněné odrůdy tam množí(Virgil, Vulcan, atd.), u nás to pokud vím nikdo nedělal. Myslím, že právě Cling 83 je poměrně kvalitní, ty kanadské neznám. david

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 14.4.2013 22:35

Je zvláštní, že ve zde zmiňované publikaci Meruňky a broskvoně na zahrádce (Richter, Kalášek) z roku 1989 se o clingu NJC 83 Catharina, nepíše ohledně chuti v nějakých superlativech (chuť dobrá), za to o jiných odrůdách jako např. Royal Gold (Hal Berta Giant x Sunrise) nebo Harbelle, jako o chuťově výborných. Royal Gold je raná odrůda zrající 20 dní před RH a u Harbelle se uvádí zrání o několik dní před RH. Harbelle je název poněkud známější, ale stejně se nikde na její výskyt v žádném zahradnictví nepamatuji.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 25.4.2013 14:00

Zřejmě dobře kontejnerovaná tvrdka Catharina (Droždín u Olomouce) ukázala hned po zasazení svoje květy. Za možnost mít po výsadbě už prvním rokem plody si klidně připlatím.

cling Catharina
cling Catharina
cling Vinegold
cling Vinegold

BigJim - (13) - 176.135 (?), 30.5.2013 21:14

Jsou tu různé názory na Catharinu. Plodí mi druhým rokem, loni byly veliké a velmi dobré broskve. Letos má opět slušně nasazeno, tak potom poskytnu foto. Mimo tuto odrůdu mám ještě Vinegold, ta je nová, tak zatím neplodila. Mimo to pěstuji dalších 15 odrůd nektarinek a broskvoní a v našich polohách má každá svoje pro i proti. Ono říci, že zrovna tato (myšleno obecně) odrůda je to nejlepší dost dobře ani nejde. Každá lokalita másvoje, každý rok je jiný.  Někdy je potřeba zkoušet.

Přidávám dnešní foto Cathariny 

Catharina NJC83
Catharina NJC83
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika