Kadeřavost broskvoně
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 44.31 (?), 8.7.2010 14:01
Samozřejmě, měli jsme 2 stromy, teď zůstal jeden, neboť ten jeden asi před 2 roky po zimě neobrazil. V rodině máme i více stromů, ale ne žádné velké množství, cca do 5 ks. Vždy se kadeřavost ošetřovala chemicky a použitých přípravků bylo několik, dle nabídky trhu i doporučení. Co je zajímavé, tak je to, že někdy se na jaře stalo, že jsem zapoměl stromy ošetřit a výsledek byl pro mě překvapivý, neboť úroda byla solidní. Úroda je celkem v pravidelných cyklech ob jeden rok a letos jsem nestříkal úmyslně, neboť mám raději 30 broskví bez chemie, než 35 s chemií. Letos napadené listí uschlo a většinou spadlo a strom obrazil velmi dobře. Nasazené plody jsou v celku na dané podmínky dobré.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 44.31 (?), 8.7.2010 14:41
Díky, myslím si, že se na to díváte, nebo srovnáváte s něčím jiným. Šarlatánství je např. léčení pokusem/metodou, která není z pohledu lékařské medicíny až vůbec přípustná a takový pokus resp. nějaký léčitel slibuje nemocnému uzdravení, či zlepšení zdravotního stavu.. Zde se jedná o to, že nikomu neublížím, ani té broskvoni ne, neboť už jsem několikrát zapoměl stříkat a ona to zvládla. Pokud jí pomůžu, tak budu rád, že není napadená kadeřavostí a zároveň jsem nepoužil chemii.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 35.182 (?), 2.4.2012 22:10
Zdravím, no my to teď zkoušíme druhým rokem, že sadíme česnek. Vloni jsme dostali broskvoňku z jížní Moravy. Byla prý ošetřeována chemickým postřikem. Létos jsme dostali další 2 broskvoňky taky jsme kolem nich zasadili česnek. Tak jsme zvědavý jaký bude výsledek. Jinak tady na severní moravě nejsou na to moc dobré podmínky, ale vypadá, že se nám podařilo najít vhodné místo na zahradě. Už jsme to chtěli vzdát broskvoňkám se u nás moc nedařilo. Zatím to vypadá slybně, nechceme to zakřiknout. Já tomu česneku věřím...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|