Jarne mraziky 2016
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?) 29.4.2016 7:32
Ještě k příspěvkům, které rozebíraly, že na všechno moc spěcháme. Já tedy rajčata do zmrzlých nikdy nevysazuju, radši ještě týden počkám i po nich. Ale příroda už se tady dočista zbláznila a neříkejte mi, že tohle je normální: zima, ve které nemrzne, nesněží, je sucho a teplo, jaro začne o dva měsíce dřív, prakticky už v lednu. Před měsícem bylo u nás 25st! a v úterý celou noc -5st... co by jsme za to na Vánoce dali Celé léto jsou podmínky, že by jsme se měli dát na pěstování opuncií, ale už skoro pravidelně hnusné jarní počasí nám zabije i úrodu ovoce, dosud tady běžného. Vloni nám na kvetení přišla také zima a déšť, takže nebylo opylováno, letos tenhle supermráz.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.2 (?), 28.4.2016 21:19
|
|
|
|
|
|
|
jezibaba9 - Bronzový Zahrádkář (51) - 239.83 (?), 28.4.2016 23:32
Frýdek-Místek, kraj města, jsou omrzlé - meruňky, kiwi, ořešáky, moruše převislá, nějaký angrešt, kapradiny, jedlý kaštan, réva ve foliáku. Švestky celkem vydržely, jabloně v pohodě. jezibaba9.
|
|
|
|
|
|
|
Chargy - (14) - 142.224 (?), 29.4.2016 2:30
Tak už u nás (Sedlčansko) opět mrzne, ale začalo až teď (kolem 2 hodiny), takže to snad nebude tak zlé, jinde to podle meteostanic vypadá mnohem hůř. Nicméně u nás je mráz už od noci ze soboty na neděli, čili 6x za sebou, tolik mrzivých nocí za sebou nebylo snad ani v zimě.
|
|
|
|
|
|
|
host - 13.189 (?), 29.4.2016 5:44
Uherske Hradiste, totalne vsechno zmrzlo, durancie, merunky, gabrovska, stanley. Tchyni zmrzl kompletne orech. Proste HOTOVO, totalka... oci pro plac... uz 4ty den rano skrabu dve minuty auto...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 193.82 (?), 29.4.2016 6:55
U nás na Jičínsku, v Čechách, opět mráz. Ale pondělní rekord nepřekonán. Ranní minimum u mě bylo -2,7°C. Počítám, že je vše v háji tak jako tak, ani tam nechodím. Akorát bych se rozčílil...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?), 29.4.2016 7:32
Ještě k příspěvkům, které rozebíraly, že na všechno moc spěcháme. Já tedy rajčata do zmrzlých nikdy nevysazuju, radši ještě týden počkám i po nich. Ale příroda už se tady dočista zbláznila a neříkejte mi, že tohle je normální: zima, ve které nemrzne, nesněží, je sucho a teplo, jaro začne o dva měsíce dřív, prakticky už v lednu. Před měsícem bylo u nás 25st! a v úterý celou noc -5st... co by jsme za to na Vánoce dali Celé léto jsou podmínky, že by jsme se měli dát na pěstování opuncií, ale už skoro pravidelně hnusné jarní počasí nám zabije i úrodu ovoce, dosud tady běžného. Vloni nám na kvetení přišla také zima a déšť, takže nebylo opylováno, letos tenhle supermráz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|