Jak jste na tom s kadeřavostí?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
tomast - Zlatý Zahrádkář (572) - 4.39 (?), 11.5.2008 12:18, zobrazeno: 21092x
Dobrý den.
V posledních 6 letech spočíval můj boj s kadeřavostí v 1-2 postřicích Kuprikolem, popř. Sylitem na počátku vegetace. Až do loňska to bezvadně fungovalo.
Na základě doporučení z tohoto fora jsem letos provedl ještě 1 postřik Sulkou (v max. doporučené koncentraci) v lednu - dříve jsem se k tomu nedostal. Přitom jsem důkladně omyl nejen broskvoně, ale i kolem rostoucí rybízy.
Nyní jsem dost rozpačitý z výsledku - po třech důkladných postřicích (sulka, kuprikol) mám jeden stromek chycený zcela (pozdní broskev) a nektarinka (dost si na ní zakládám) má chycené konce větví.
Vidím to na přehodnocení strategie postřikování v příštím roce- není náhodou (nově) popsána rezistence houby k některým z výše uvedných postřiků?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.35 (?), 11.5.2008 16:06
Dobrý den, já jsem stříkal 17. ledna Kuprikolem, pak 8. března Syllitem 20. března zase Syllitem. Poprvé letos to vyšlo, nikde ani náznak kadeřavosti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.111 (?), 11.5.2008 23:59
já vloni po opadu listů a letos na jaře v březnu Championem, poté po l4 dnech Syllitem- a jsem na tom (jako každý rok) velmi dobře
Lucas
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.16 (?), 12.5.2008 9:32
Letos mám broskve zasaženy kadeřavostí hodně, Stříkal jsem jako předtím.V zimě sulka, na jaře 3x, kuprikol a novozir. Nemáte někdo zkušenosti, jestli se výskyt kadeřavosti nezvyšuje s tím, že máte v okolí neošetřovanou broskev, prolezlou kadeřavostí??Děkuji.Pepík
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.59 (?), 12.5.2008 16:18
Nejdůležitější je udělat postřik před rozpukem pupenů a to přípravkem na bázi mědi. Ani mě letos jediný postřik Kuprikolem (0,6%) nezradil. Pouze některé vrcholové pupeny jsou zasaženy kadeřavostí, protože tyto první raší. Ale ty se pouze odstřihnou. Postřik jsem provedl v první dekádě února a stromy jsem doslova umyl. Pokud se stříká jen Sulkou nebo Syllitem, smývatelnost je vyšší než u měďnatých přípravků a s kadeřavostí může být problém. Po vyrašení Kuprikol ani Sulku nedoporučuji, mohlo by dojít k popálení mladých lístků I.H.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 196.170 (?), 5.6.2008 13:22
Letos jsem poprvé zapomněl postříkat a výsledek = katastrofa, tak silné napadení jsem v životě neměl. Celé stromy půjdou do háje, nemám defakto žádné zelené listy, jen červené a suché. Je to hrůza. S pěstováním broskví končím, jednou na to zapomenu a je to v pr... lepší jsou meruňky a hrušky, ty stačí stříkat minimálně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.122 (?), 5.6.2008 13:32
Letos měli všichni hodně kadeřavost. Stromy by to zlikvidovat nemělo. To vám pořád ještě nerostou zdravé listy? Kde to pěstujete?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 75.136 (?), 5.6.2008 13:39
Letos porvé nemám ani náznak kadeřavosti.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |