Co teď s kadeřavostí?
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.21 (?) 27.4.2009 18:48
Zajímalo by mne jak je to kde nyní s kadeřavostí.Udělal jsem jeden postřik druhý nestihl-výskyt nula.Dvě zahrady v okolí kde nestříkají nikdy, opět žadný výskyt.Někdo se tedy může domnívat že vyhrál postřikem a ono asi ne.Lokalita je západně od Prahy, n.m.230m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 98.74 (?), 20.5.2009 21:08
Dobrý den,
předchozí diskutující již problematiku důkladné probrali. Já připojím ještě jeden,,babský " recept. Do kýble dejte kopřivy a zalejte je vodou. Po cca. třech dnech výluhem z kopřiv napadené stromy zalévejte. Zálivku můžete kdykoliv opakovat. Výluh nedělejte příliš silný :) Je to jednoduché a jak mám vyskoušeno i účinné.
Hedvika
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 99.169 (?), 27.5.2009 13:30
Možná z trochu jiného soudku. Ale taky houbová choroba. U domu máme velkou starou třešeň/ objekt zakoupen vloni v dubnu/, která byla dost napadená klejotokem. Zprvu jsem uvažoval i o pokácení, ale vzhledem k tomu, že je jediná, tak jsem jí ponechal a zasadil mladé stromky. Na podzim / v létě po očesání jsem jí ani neprořezával- nějak nebyl vůbec čas/ jsem jí dost intenzivně pohnojil / kompost a hnůj/ a nyní na jaře se zdá, že se dost vzpamatovala. Přičítám to faktu, že jsem sice nepůsobil přímo proti nemoci či škůdci, ale strom jsem zahnojením posílil a tak mu zvýšil úspěšnost boje proti škůdcům či chorobám.
Ivan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.81 (?), 26.6.2020 22:29
Mám jen Avalon Pride, čtvrtým rokem. S kadeřavostí nedělám skoro nic. Letos jsem poprvé otrhal asi 30-40 listů (nadvakrát). Na nějaké listy jsem zapomněl. Červené výdutě zčernaly, uschly a vypadly. Stromek je přeplozený, asi víc jak 150 plůdků (nenažranost) velikosti pingpong míčku. Uvidíme. JZ Morava 450 m/m. JG
|
|
|
|
|
|
|
|