Co teď s kadeřavostí?
|
|
|
|
host - 149.66 (?) 5.11.2008 12:40
Dobrý den. Reaguji na předchozí příspěvky. Pěstuji na svých terasách mimo jiné také 11 broskvoní.
U šlechtěných odrůd nechaných napospas kadeřavce, dochází k tomu, že se mění ve stromové kreatury včetně ovoce. Tento fakt nevyvrátí nikdo jinými zkušenostmi. Podotýkám, že já chemickou ochranu praktikuji. Rád bych se přijel podívat na stromky které jsou popisované výše, zvlášť v době sklizně. Viděl jsem totiž něco podobného u svého tchána a dovedu si je představit. Tyto stromky nerostou, ale pouze živoří.
Co se týče současného postřiku kuprikolem, provádím ho po opadu listů, ale v koncentraci 4-5%. Myslím si, že 0,6% postřik teď mnoho nezmůže.
Jadrný
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.241 (?), 3.11.2008 10:23
Mate niekto info o mechanizme ucinku mlieka?
1. Zlozenie mlieka podpori specificke bakterie, ktore konkuruju samotnej chorobe. Podobne ako probioticka strava konkuruje bakteriam, hubam a kvasinkam v hrubom creve a moze pomoct istym sposobom. V tomto pripade by som do mlieka pridal aj jeden jogurt.
Alebo...
2. Mlieko obsahuje take svinstva, ze to vzdava aj povodca kuceravitosti... a ide na hody niekam inam.
Dufam, ze prva moznost je ta spravna. Juro
|
|
|
|
|
|
|
host - 149.66 (?), 5.11.2008 12:40
Dobrý den. Reaguji na předchozí příspěvky. Pěstuji na svých terasách mimo jiné také 11 broskvoní.
U šlechtěných odrůd nechaných napospas kadeřavce, dochází k tomu, že se mění ve stromové kreatury včetně ovoce. Tento fakt nevyvrátí nikdo jinými zkušenostmi. Podotýkám, že já chemickou ochranu praktikuji. Rád bych se přijel podívat na stromky které jsou popisované výše, zvlášť v době sklizně. Viděl jsem totiž něco podobného u svého tchána a dovedu si je představit. Tyto stromky nerostou, ale pouze živoří.
Co se týče současného postřiku kuprikolem, provádím ho po opadu listů, ale v koncentraci 4-5%. Myslím si, že 0,6% postřik teď mnoho nezmůže.
Jadrný
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.164 (?), 5.11.2008 15:55
Pane Jadrný,
pokud mi tady necháte kontakt, na který bych Vám mohl poslat odresu zahrady svého tchána a adresu zahrady svého otce, budete se moci osobně přesvědčit i v době sklizně že Vámi popisované "živořící kreratury" mají normální větve, listy a dokonce i normální chutné broskve.
Wimpi.
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.37 (?), 5.11.2008 16:17
Já mám zkušenost, že větší a již dobře rozrostlé stromky broskvoní bez postřiku kadeřavosti vzdorují lépe než menší tvary. Čtvrtkmeny na mé zahradě přežívají a plodí, kdežto zákrsky už jsem odepsal. Podotýkám, že jsem příznivcem chemického postřiku proti kadeřavosti, jenom se prostě na zahradu nikdy nedostanu ve správnou dobu.
Petr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 149.66 (?), 6.11.2008 6:51
Pane Vysloužil,
0,4%-0,6% koncentrace se používají proti houbovým chorobám na list (nikoliv však u broskvoní, ty nesnášejí měď), např u révy.
Jinak tzv postřik na dřevo se praktikuje v koncentraci jak jsem uvedl,
t.j. 4-5%.
Jadrný
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jirilan - Zlatý Zahrádkář (802) - 239.9 (?), 5.12.2008 19:37
Spoléhám vždy nejvíce na postřik Kuprikolem v ředění dle návodu na krabici. Nechci zbytečně zatěžovat zahradu mědí. Dříve se prováděl postřik Bordeauxskou jíchou a ta se připravovala 2% pro postřik před rašením. Ale to snad byl zahrádkářský pravěk.
Je pravda, že atak plísně v posledních letech je velice silný a postřik se mine často účinkem. Záleží hodně na způsobu jeho provedení, počasí, narašení stromku a jistě dalších ne snadno postižitelných faktorech.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.200 (?), 7.2.2009 9:58
cim hnojit petrzel -spatne roste kontrolní retezec
|