Co se s broskvemi děje?
|
|
|
|
|
|
|
host - 7.69 (?) 23.6.2016 9:44, zobrazeno: 9059x
Dobrý den, mám 11-ti letou broskvoň Redhaven a doposud se růst broskví vyvíjel velmi slibně. Ale před pár dny jsem zjistila, že se plody začínají deformovat (viz foto). Neznám příčinu, takže nevím jak postupovat, abych úrodu zachránila.
Prosím o radu co dělat, protože postřikovat tak velké plody se mi chce až v tom nejnutnějším případě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 7.69 (?), 26.6.2016 12:46
Děkuji za radu, napadené plody jsem otrhala, nakonec to nebyla taková hrůza. Na celém stromě jsem našla pouze 6 zdeformovaných plodů. Protože brosvoň stříkám 3x (listopad, únor a při rašení), myslela jsem si, jestli se nepřenesla nějaká nemoc ze sousedovic švestky, protože ten má napadené podobnou nemocí všechny plody. Ale asi je to hloupost, aby se strom nakazil od jiného druhu ovoce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.230 (?), 26.6.2016 17:23
Nemůže to být způsobeno přehnojením. Letošní počasí pěstování taky moc nenahrává. Dlouhá sucha, velké teploty, náhlé přívalové deště, kroupy. U mně mán částečně podobně poškozené nektarinky. Vedle jsou broskve netknuté. wtom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 137.210 (?), 26.6.2016 18:14
Pravděpodobně pádlí broskvoňové-múčnatka broskýň(Sphaerotheca pannosa).Houba napadá především nektarinky a clingy, výjmečně broskvoně a mandloně.Z broskvoní je nejvíc napadána odrůda Sunhaven, výjmečně Redhaven a Cresthaven.Choroba se šíří za vyšších teplot 21-27st. a střídavé vzdušní vlhkosti.Nejdřív se objeví malé, okrouhle,bělavé skvrny, které postupně tmavnou, plody se poté deformují, slupka praskne a dužina tvrdne, potom plod shnije.Ochrana, při prvních přízacích ošetřit přípravky Kumulus, Sulikol,Talent nebo Zato.Při příznivých podmínkách pro rozvoj choroby opakovat postřik, max.3x.Jiří-FM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|