Broskvoň Modřinka
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?) 2.8.2012 16:55, zobrazeno: 57159x
Dozrává první a jediný plod na dvouleté broskvoni s názvem MODŘINKA (Halehaven x Cresthaven). Tato odrůda je poslední dobou dost vychvalovaná (ospevovaná). I náš starý známý, pan Tomáš Ján, připojil kladné hodnocení. Co se opravdu skrývá pod názvem této slabě rostoucí odrůdy, zrající 3 dny po RH, se dozvím snad už příští rok. Pokud má již někdo na stromku více plodů, může nám poskytnout nějaké informace.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 25.10.2012 19:14
Všestranně použitelná(SUNDROP),mě tohle připadá moc podezřele znějící.To mohli rovnou napsat, že se hodí na zavařování, je tuhá, a když přidáme hodně cukru, tak nám bude kompot šmakovat.Zásilkoví prodejci aby nalákali kupující zákazníky, jak víme, napíší ledaco.Udělají pro to vše.Proto bych věřil víc firmě, kde jejich příjmy nezávisí jen na prodeji stromků.
Modřinka bude určitě zajimavá nejenom odolností proti nízkým teplotám.Vždyť pochází ze dvou údajně jedněch z nejlepších odrůd.Škoda jen, že zraje v pro mě nevhodnou dobu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.140 (?), 25.10.2012 19:16
Mám doma mladý stromek Modřinky, letos porpvé zaplodil. Chuť byla velmi dobrá, zrála mezi redhavenem a cresthavenem, lehce vláknitá dužnina, odlučitelná, rozhodně se mi jeví jako slušná odrůda v období 10-15 dní po Redhavnu. david
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 211.153 (?), 4.9.2015 18:52
Letos mi odplodily dva mladé 4 leté stromečky. Násada pěkná, sklidili jsme skoro 10 kg. Ale nadšený z odrůdy příliš nejsem. Velmi rychle zaměká, musí se otrhat raději ještě tvrdé. Od pecky jde dobře. Jinak ji napadají ptáci a veškerý hmyz. Velikost plodů byla vcelku průměrná. Jinak se zdá, že by mohla být dobrá i v méně vhodných podmínkách. Ale žádný mimořádný zázrak to není. Jirka52.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|