Zkuste zelenou renglodu, ta ma dobrou afinitu s broskvoni a pekne bujne a rovne roste, osobni zkusenosti s ni zatim nemam, ale vim to z hodne duveryhodneho zdroje, ktery bohuzel nemuzu prozradit.
Koupil jsem Red Haven na myrobalánu, v písčité půdě roste oproti semenáčům jeko divá, s plodností to asi nikterak nesouvisí, ta je taky vynikající. Potíž mám pouze s tím, že podnož mi stále podrůstá, i když výhonky likviduji až u kořene. Takže podnoží mám tím pádem dostatek.
V literatuře myrobalán pod broskev nedoporučují, v jedné školce mi to poradili pro horší půdu a polohu.Bujnější růst by asi nevadil, dlouhý řez si s ním poradí, otázka je vyzrání a mrazuodolnost dřeva, a taky tendence ke klejotoku
Zkuste zelenou renglodu, ta ma dobrou afinitu s broskvoni a pekne bujne a rovne roste, osobni zkusenosti s ni zatim nemam, ale vim to z hodne duveryhodneho zdroje, ktery bohuzel nemuzu prozradit.
Ted v dubnu jsem videl v lednickem sadu naroubovane broskve, delali to primo ze stromu na strom myslim ze sedelkovnim s dobrou ujimatelnosti, divil jsem se nejenom ja, ale i profesor co tam byl se mnou.
Tak to slyším poprvé. To brali ty rouby i s vyrašenými pupeny?? K sedelkování není potřeba míza, ale roubování s lístky na roubech - to mi jaksi hlava nebere.