Amsdenova

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?) 
15.8.2017 13:08

Amsdenova je vynikající bělomasá broskev..
 Vynikající je i na zavařování!

Tyto dvě věty se vzájemně vyvracejí.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.7.2021 21:16

A máme tady letos výbornou Amsdenovu, vážení přátelé. Redwin ani Primissimu už nemám, takže je první "THE AMSDEN". Dostatečně sladká, řádně bělomase aromatická. cheeky

Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 29.7.2021 12:10

Amsdenova překvapila vysokou sladkostí dužniny. Asi je to opravdu vyšší level oproti Primissimě a Redwinu.

Amsden
Amsden
Amsden
Amsden
Amsden
Amsden

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 19.7.2022 20:34

Dostatešně sladká se správným bělomasým řízem. 

Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsdenova
Amsden
Amsden
Amsdenova
Amsdenova

host - 67.218 (?), 22.8.2024 11:48

Zdravím... Letos mi divočáci zrušili asi 50 let sratou broskvoň. Byla velmi ranná, byla schopna zrát už koncem května a na začátku června schopná produkovat dobré ovoce a využívat k tomu ještě zbytky zimní vláhy. Jedná se o jižní suchý svah na jižní moravě. Redhaveny zrající o několik týdnů později mívám již malé jak meruňky. Nepodaroval by mi někdo na očka nějakou větvičku z té broskvoně Amsdenva? Vypadá to, že je to asi nejrannější broskvoň, která existuje a je zároveň velmi chutná. Dotaz je zejména na Petra z Pardubic. Děkuji

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 22.8.2024 23:00

Máte to nějaké popletené, jak napsal kdysi Kuky, ale nikoliv fungicidy a insekticidy, ale pravděpodobně máte na mysli jinou odrůdu broskvoně. Jestliže jde o bělomasou, tak jako první zraje Primissima Delbard. Zrání je v pořadí Primissima Delbard, Redwin, Amsdenova. Měl jsem všechny 3, ovšem mám už jen tu Amsdenovu, která na BSB vydržela nejdéle. Letos bez plodů stromy dobře prosperují a pěkně narostla i Amsdenova. Měla by zrát 15-20 dní před RH. Není to ta nejranější, ale zato z těch jmenovaných nejkvalitnější. Rád pošlu výhon na očkování.

host - 67.218 (?), 23.8.2024 8:37

To by bylo super. Byl bych Vám moc vděčný za zaslání výhonů. Zkusil bych si to rozočkovat na různé podnože a viděl bych, které se mi v těch mých nehostinných podmínkách ujmou a přežijí. Zkusím i mirobalán a zelenou ryngli. Můžete ty výhony odlistit, spodní část obalit papírem, navlhčit a celé to zabalit třeba do kuchyňské fólie a odeslat na kterékoliv zásilkovně ve vašem okolí? Obsluze stačí nadiktovat kód "91 51 31 71". Nic by jste neplatil. Zásilku už jsem zaplatil. Zvládnete to ještě tento víkend? Na očkování broskví už moc času nezbývá, ale podmínky jsou letos díky dešťům ideální.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.8.2024 10:48

Poštovné neřešte a napište kam se má výhon poslat. 

host - 67.218 (?), 23.8.2024 12:15

Adresa je již právě zadaná v systému zásilkovny pod tím kódem, nemusíte psát ani adresu, ani adresu odesílatele. Jen to donést a nadiktovat kód. Nechávám si to zaslat do práce. Jinak pokud máte nějaké výhony i jiných zajímavých broskví nebo nektarinek, klidně to můžete přidat k tomu. Divočáci mi zničili letos asi 20 stromků, z toho asi 8 broskvoní a 4 obrazily od kořenů. V podstatě začínám znovu a chci ty odrůdy trošku diverzifikovat a zpestřit. Máme doma tři malé děti a broskve milují.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.8.2024 13:46

Buď napíšete email, kde uvedete adresu kam obálku poslat, nebo máte smůlu. Navíc bych to poslal až budu moct. Na požadavky typu pošlete všechno, co máte, nereaguju.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz