Umývání brambor při sklizni?



Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?)
23.7.2009 13:27
Dobrý den, zdravím všechny zahrádkáře.Brambory omýváme růžovým roztokem hypermanganu už spoustu let, snad třicet, a k naší plné spokojenosti. Manipulace s hlízami je potom mnohem jednodušší, o čistotě úložných prostor nemluvě.Myjeme i brambory určené k brzké konzumaci. Přeji pěstitelské úspěchy, jak jen toletos jde.MH.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 23.7.2009 13:27
Dobrý den, zdravím všechny zahrádkáře.Brambory omýváme růžovým roztokem hypermanganu už spoustu let, snad třicet, a k naší plné spokojenosti. Manipulace s hlízami je potom mnohem jednodušší, o čistotě úložných prostor nemluvě.Myjeme i brambory určené k brzké konzumaci. Přeji pěstitelské úspěchy, jak jen toletos jde.MH.
                     
host - 16.190 (?), 23.7.2009 13:29

A to Vám ten hypermangan chutná?

                     
host - 214.135 (?), 23.7.2009 17:18
Jistě, když se nudím, jím ho lžící!!
                     
host - 214.135 (?), 23.7.2009 17:55
Trošku se omlouvám za jízlivou reakci, ale copak jste nikdy neslyšel, že lékař doporučil výplach úst právě hypermanganem? Takže jsem nepochopila, čeho vlastně se poznámka o chuti týká, jestli máte na mysli "chemii" či co.Zdravím.MH.
                     
host - 55.26 (?), 23.7.2009 20:08

Ale přece jenom vypláchnutí úst a následné vyplivnutí roztoku bude asi o něčem jiném, než jeho konzumace. Ale samozřejmě netvrdím, že se omytím stanou brambory jedovatými. Jen jsem to prostě nevěděla, takže jsem nechtěla riskovat nějaké zdravotní problémy. Ale jak píše paní Maruška, že jej používají, tak asi bude všechno v pořádku.

                     
Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 23.7.2009 21:31
Promiňte, nerada jsem byla protivná.Pouze jsem chtěla odpovědět Dr.Vysloužilovi a té poznámky mi bylo líto.Navíc každá hospodyně před kuchyňským zpracováním své výpěstky očistí a hlavně omyje a tak je zbaví případných reziduí.Přišlo mi to jednoduché. Zdravím.MH.
                     
host - 191.149 (?), 26.7.2009 12:03

Tak dobře.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika