Sklizeň ranných brambor

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?) 
23.7.2014 11:17

Neberte to doslovně, ale kus pravdy na tom je.Humus se nevytratí hned, ale dusík, a jiné živiny sublimují, nebo vyplavují do spodiny.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 33.126 (?), 23.7.2014 11:23

Ano, ale z organickeho hnojiva se dusik nevyplavuje zdaleka tak rychle jako z mineralniho hnojiva. Dejte plodinu pro  ''zelene hnojeni'' (pokud nemate co jineho). J.R.

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 23.7.2014 11:33

Kterou plodinu máte na mysli?...já bych raději brambory (ty jsou jednička*), nebo už zmíněný česnek.Vyhnojeno už mám od jara.

host - 33.126 (?), 23.7.2014 11:44

Mel jsem na mysli napr. horcici. Brambor mate malo nebo je chcete vysazet ke komercnim ucelum? Pokud Vam prodej vydela na cestu do Brna a zpet, tak proc ne. Ja bych dal horcici. J.R.

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 23.7.2014 11:58

Zelené hnojení nepotřebuju, řádně vyhnojeno mám už nyní, a hořčici si koupím v konzumu.

host - 33.126 (?), 23.7.2014 12:11

Po bramborach davam zelene hnojeni (horcici), brani zapleveleni pozemku. Podle mne navaze ziviny ohrozene vyplavenim a tyto ziviny pak bude postupne uvolnovat. J.R.

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 23.7.2014 12:31

Víte jak to je,...brambor je nyní dost i na zimní uskladnění, ty se budou kopat za tři týdny.Do jara vydržím, jen mi přijde líto dobře vyhnojeného, prokypřeného pozemku, který leží ladem.Babčí to měla vykoumano, pamatovala si uschovat starou sadbu, aby pak úspěšně sadila podruhé.Asi budu muset zkusit tu hořčici, aby se pozemek nezaplevelil, když česnek je nejlépe sadit těsně před Vánoci.

host - 33.126 (?), 23.7.2014 12:52

Abych byl uprimny, tak Vam moc nerozumim. Pestujete snad brambory poprve? Pokud nikoliv, tak je to potreba rozmyslet predem, co se da pripadne po bramborach. Mne ''lito'' dobre vyhnojeneho pozemku ci zahonu neni, pri pouziti organickych hnojiv by se ziviny vyplavit nemely, uvazuji i o dalsim roce, ne jen o letosku. Vcera jsem vysadil vlastni kontejnerovanou sadbu kedluben a rimskeho salatu (pouze pro vlastni potrebu) a jinak mne to nebere, abych za kazdou cenu jeste neco letos vypestoval. J.R.

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 23.7.2014 13:13

Ten čas, když babčí sázela podle ruských norem, dva krát za rok, zpátky nikrok, je už dávno pryč.Sadit brambory poprvé myslíte jako nyní, nebo když jsem brambory sadil po prvé?Brambory už nějaký pátek taky sadím.Někdy jsme hnojili na podzim.Přes zimu se něco živin vyplaví, ale když hnojím každoročně na jaře čerstvým hnojem, tak po vykopání ranné sadby mám ještě vhodnou půdu pro čerstvou sadbu pozdních brambor.

Kedlubny už mám skoro vykopané, a salát už snězený.Nyní mám lepší zeleninu-paradajky, které nyní uzrávají.Na římský salát nemám chuť.

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 23.7.2014 13:18

ale teď je rozumné sázet jen ranné a velmi_ranné brambory pro prodloužení období, kdy budou v kuchyni dostupné nové brambory s tenkou svěží slupkou (a nikoliv vyzrálé co se pouze okrajují). Dalí bych už nesázel, je poloranná a musel by být dlouhý podzim, aby dala dobrý výnos. Teď bych doporučoval sázet takovou Magdu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz