Ještě jen upřesnění. Záhon je ve stínu a země dost hutná. Přiznám se, že jsem neokopávala. Jak jsem zasadila, tak jsem to nechala být. A ta nať vypadá, že schnout ještě hodně dlouho nebude. Přikládám foto
Ještě jen upřesnění. Záhon je ve stínu a země dost hutná. Přiznám se, že jsem neokopávala. Jak jsem zasadila, tak jsem to nechala být. A ta nať vypadá, že schnout ještě hodně dlouho nebude. Přikládám foto
Nevím, čím může být pálivá příchuť způsobena. Vydýchání brambor před uskladněním je důležité - hlavně proto, aby hlízy předčasně neklíčily. Ale na chuti se nevydýchané brambory asi neprojeví. Pravidelně jsme odebírali z kopečků raných brambor první hlízy během léta a chuť nebyla jiná.
Dle mého je ta brambora nedozrálá (nať by měla být z aspoň z části zaschlá, suchá, nebo zvadlá) a na nati je vidět plíseň:
Nepovažuji se za odborníka, ale měla byste je buď vykopat, nebo postříkat, v opačném případě můžete sklidit velké nic.