Kolik koupit sadbových brambor?

host - 153.192 (?)
26.3.2022 7:12

Tak v minulém týdnu zakoupené sadbové brambory v bau bau (tradiční dodavetel neměl, nevadí, Princess vloni vypěstované z jeho sadby byly jak sněhuláci),  125- za 5kg, odrůdy Princess  (pěstuji roky) bohužel velké hlízy, jen 65ks a na zkoušku SUN SHINE 5kg, 96ks. Vysadit chci dnes na Tišnovsku, Na okraji Brna je po ránu bílý trávník, časově to, ale příští 2 týdny nedám a začíná sucho, všichni kolem (Brno a okolí) už mají brambory v zemi. Sadím řádky 60-65cm, v řádku na stopu cca 30-32cm. S výsadbou, nahrnováním a sklizní mě pomáhá Vari. Mezi brambory dávám trochu kompostu a popráším NPK.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 232.16 (?), 15.3.2022 15:58

Uvědomte si, že zemědělství, neni přesná jemná mechanika, neměří se tam johansonkami a proto musí zemědělec, ať je to zahrádkář, či podnikatel, v určité míře improvzovat. Kdo je šetřílkem, je na polích vidět a ani zahrádkář, nemůže mít všechno na knap. Pak je vidět v době pozdnější vegetace, snahy o dosevy. Jestli mi zbude 20, nebo 30 ks sadbových brambor, neřeším. Když to nevyjde na celý válek, abyste neměl výhrady, hrůbek, tak takový zbytek končí v kompostu. Ono těžké radit někomu, kdo neumí ani pořádně hýkat. Myslím si, že jsem, mu, poskytl radu přímo excelentní, že ji neumí využít, je pouze jen jeho věc. Ono je vůbec těžké, někomu něco radit, když dotyčný neví co je lopata a co rýč, míchá brambory, ikdyž stejné várné skupiny, ale vícero odrůd, tak nevím s čím, či s kým, bych srovnal vaši mlsnost, neví v které fázi vývoje rostlin na záhonech, je vhodné použít, ten nejlepší, nejlevnější, nejefektivnější „zeazin“ s těmi nejlepšími výsledky. Jojo, bambory nemají přesný tvar a hmotnost!! Jak to dopadne s parádní bramborou po přešlechtění, novodobými šlechtiči, je vidě na „Keřkovských rohlíčcích“, tak hrbaté nejsou ani topinambury!!

host - 153.192 (?), 26.3.2022 7:12

Tak v minulém týdnu zakoupené sadbové brambory v bau bau (tradiční dodavetel neměl, nevadí, Princess vloni vypěstované z jeho sadby byly jak sněhuláci),  125- za 5kg, odrůdy Princess  (pěstuji roky) bohužel velké hlízy, jen 65ks a na zkoušku SUN SHINE 5kg, 96ks. Vysadit chci dnes na Tišnovsku, Na okraji Brna je po ránu bílý trávník, časově to, ale příští 2 týdny nedám a začíná sucho, všichni kolem (Brno a okolí) už mají brambory v zemi. Sadím řádky 60-65cm, v řádku na stopu cca 30-32cm. S výsadbou, nahrnováním a sklizní mě pomáhá Vari. Mezi brambory dávám trochu kompostu a popráším NPK.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz