Trumpetky

Pat+Mat - (14) - 150.46 (?)
20.5.2008 18:58

Datury jsou jednoduché na pěstování. Hlavně se jednoduše přezimovávají. Pěstuji je tak vždy 2 až 3 roky, pak je vyhodím a přes zimu si vypěstuji z řízků nové. Na zimu je seřežu podle toho, jak je chci mít v létě velké. Většinou tak na 30 až 50 cm. Jejich letní přírůstek činí až 1m! Po řezu a obrání listů je odnesu do sklepa do tmy a chladna tak 2-5st. Pokud máte vlhký sklep, není třeba vůbec zalívat. Letost jsem je vytáhla v květnu přímo ven, odebrala vrchní hlínu a nahradila novou a začla hojně zalívat. Jakmile začne vypouštět listí, tak přihnojím ledkem vápenatým. Pak už hnojím jen Kristalonem, příp. kuřincema. Zásada pěstování je neustále zalívání. Tohle jsem poznala v roce 97, kdy jsem pořád nevěděla, proč mi nekvete. Tehdy k nám dorazila povodeň. Měla jsem ji zasazenou přímo do záhonu a při povodních byl celý záhon tak 10 cm pod vodou. Všechno bylo vzdechlé a zhnilé, jen datura se osypala hromadou květů.   Pokud nemáte možnost řádné zálivky, tak pěstování ani nedoporučuji. Datury rády napadají svilušky - na mladých koncích se objeví pavučinky a listy zespod začnou stříbrnět. Okamžitě postříkejte Omitem.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Pat+Mat - (14) - 150.46 (?), 20.5.2008 18:58

Datury jsou jednoduché na pěstování. Hlavně se jednoduše přezimovávají. Pěstuji je tak vždy 2 až 3 roky, pak je vyhodím a přes zimu si vypěstuji z řízků nové. Na zimu je seřežu podle toho, jak je chci mít v létě velké. Většinou tak na 30 až 50 cm. Jejich letní přírůstek činí až 1m! Po řezu a obrání listů je odnesu do sklepa do tmy a chladna tak 2-5st. Pokud máte vlhký sklep, není třeba vůbec zalívat. Letost jsem je vytáhla v květnu přímo ven, odebrala vrchní hlínu a nahradila novou a začla hojně zalívat. Jakmile začne vypouštět listí, tak přihnojím ledkem vápenatým. Pak už hnojím jen Kristalonem, příp. kuřincema. Zásada pěstování je neustále zalívání. Tohle jsem poznala v roce 97, kdy jsem pořád nevěděla, proč mi nekvete. Tehdy k nám dorazila povodeň. Měla jsem ji zasazenou přímo do záhonu a při povodních byl celý záhon tak 10 cm pod vodou. Všechno bylo vzdechlé a zhnilé, jen datura se osypala hromadou květů.   Pokud nemáte možnost řádné zálivky, tak pěstování ani nedoporučuji. Datury rády napadají svilušky - na mladých koncích se objeví pavučinky a listy zespod začnou stříbrnět. Okamžitě postříkejte Omitem.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 5.96 (?), 20.5.2008 19:32

Tak to je nádhera, Starkl bledne závistí.

host - 205.53 (?), 7.8.2008 12:54

Taky pěstuji trumpety mam je krasné ale nevim jak je rozmnožit jestli zasadit hned do hlíny nebo dat do vody až pustí kořeny prosim o radu Děkuji

host - 158.118 (?), 7.8.2008 15:34

Oba dva způsoby jsou možné.

Já je zpravidla dám na několik týdnů do vody, když začnou vytvářet na ponořené části základy kořenů - takové bílé hrbolky - nasázím je do květináčů.  Je to naprosto bez problémů. Josef.

host - 205.53 (?), 17.8.2008 9:01

Pane Jozefe děkuji za radu letos to zkusím a snad se mi to povede i moje kamaradky by radi trumpety ale nevěděli jsme jak na to Děkuji Ružena

host - 205.53 (?), 17.8.2008 9:17

Omlouvam se za toho Josefa Děkuji Ružena

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty