Sundavillea Red - pěstování

host - 4.187 (?)
7.2.2010 12:15

Ahoj všem příznivcům teto krásné květiny mámji prvně od lonska takze první přezimování. mám červenou a růžovou na chodbě pod oknem obě jsou asi metr vysoke listy i když jsou suché neopadávají tak co ted sní dělat , mám opatrně stáhnout listy z větviček nebo sestříhat . Pro jistotu jsem si raději objednala nové a to u zahradnictví PETRO a to pouze za 59kč což je určitě přijatelná cena.Držim palce všem při pěstování. Dana    

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.29 (?), 2.1.2010 15:04

Zdravím, v léťe jsem si koupila červenou Sundavilli a krásně se mi rozrostla, mám jí přes zimu v pokoji kde je teplota kolem 20° a začala pouštět výhonky, mám je ostříhat teď v zimě aby se květina nevysilovala a nebo až na jaře a jak se na jaře stříhá, poradí někdo?děkuju Ella

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 246.54 (?), 5.2.2010 18:14

Ello, vidím že nikdo na Váš dotaz nereaguje, tak aspoň můj poznatek: sundavila je popínavka s poměrně rychlým růstem, takže když ji ustřihnete, opět rychle vyrazí . já bych doporučoval nestříhat a nechat pnout po nějaké konstrukci - já mám kruh, na který se výhony omotávají (jako třeba mučenka). pokud nějaký výhon ustřihnete, nic se nestane, dejte jej do vody a budete mít další rostlinu. Karel

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.29 (?), 5.2.2010 23:54

Karle, děkuji za radu, od ledna výhony zase vyrostly, radši je tedy stříhat nebudu, aspoň bude kytka bohatší, já už jí jednou měla a zimu nepřežila, tak jsem teď štastná, že se drží a dokonce přirůstá, přeji hezký den E

host - 4.187 (?), 7.2.2010 12:15

Ahoj všem příznivcům teto krásné květiny mámji prvně od lonska takze první přezimování. mám červenou a růžovou na chodbě pod oknem obě jsou asi metr vysoke listy i když jsou suché neopadávají tak co ted sní dělat , mám opatrně stáhnout listy z větviček nebo sestříhat . Pro jistotu jsem si raději objednala nové a to u zahradnictví PETRO a to pouze za 59kč což je určitě přijatelná cena.Držim palce všem při pěstování. Dana    

ella56 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (222) - 48.29 (?), 7.2.2010 17:26

Jedna mi zimu nepřežila, tak jsem koupila novou a letos to vypadá dobře, dokonce přirůstá, já jí jednou týdně zaleju, mám jí v pokoji kde je tak kolem 19°C a listy suché nemám, nemám s ní moc zkušeností ale ostříhala bych jí až na jaře, to mi tady poradili, zdraví E

host - 216.242 (?), 15.2.2010 12:40
Dobrý den, tak se musím podělit se svou zkušeností s touto nádherou. Sundavilleu pěstuji už čtvrtý rok, pokaždé mi nepřežila zimu, buď opadala, napadl ji škůdce... no prostě hrůza, přes zimu jsem ji měla většinou v domě, takže v teple. Každé jaro jsem si koupila novou, mám červenou a růžovou, loni na podzim jsem je dala neostříhané do garáže, kde byla teplota i 6 stupňů a smířená s tím že zase nepřežijí jsem čekala, květiny celé opadali, seschli a ejhle-začínají obrážet!!! Takže se mi snad letos podaří že přezimují.Hurá!! Gábina

host - 154.56 (?), 19.2.2010 13:42

Dobrý den všem.

Děkuji všem za rady. Mě sundavilka nejdřív lehce opadala, ale záhy vyrazila obrovské množství přírůstků. Je stále u velkých francouzských dveří, světla má dost. Jelikož jsem se stále do nového baráku nenastěhoval a k "uškrcenému" plynovému kotli občas přitápím krbem, tak se teploty pohybují skokově v rozmezí 14-20 °C. Kupodivu jí to nevadí :-) Vypadá, že se jí daří dobře. Zalévám opravdu jen občas a málo. Budu jí muset vymyslet na jaře novou oporu, ta současná jí už nestačí. Karel Š.

host - 51.72 (?), 11.5.2010 23:25

Dnes jsem si koupila jednu Sundavillu v Přerově ten den jsem dostala druhou od dcery k svátku matek obě červené. Přečetla jsem všechny příspěvky a nikdo neuvádí, že by se dala pěstovat jak mi radili v Přerově v závěsném květináči, viděla jsem ji na vlastní oči a mohu říct, že tvořila nádherný a bohatý převis, pokud máte někdo s tím zkušenosti napište Jitka

silvie - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (128) - 179.89 (?), 15.5.2010 19:04

Dobrý den, samozřejmě se dá pěstovat Sundavilla v závěsném květináči, já je pěstovala jenom v závěsu.Starší mi teď přes zimu nepřežila, ta loňská ano.Pošlu fotky.Teď jsem ji přesadila do čtyřhraného květináče, neměla jsem větší závěsný, tak bude na balkoně stát a mám u ní žebřík, šlahouny jsem jim proplétla, tuto fotku pošlu zítra, nemám ji vyfocenou.

Vloni koupená Sundavillea Red
Vloni koupená Sundavillea Red
Vloni přes léto ta sama
Vloni přes léto ta sama
letos před přesazením
letos před přesazením
měla jsem ji vyfocenou po přesázení
měla jsem ji vyfocenou po přesázení

host - 4.187 (?), 16.5.2010 8:25

Bohužel moje nepřežily tuto zimu, v dubnu jsem je sestřihla dost nakrátko vypadalo to slibně na řezu bylo vydět že jsou živé, hned jsem je po zastřižení přesadila, ale obě kytky přesto uschly. Možná jsem měla počkat až začnou rašit a pak přesadit.No nic mám nové a letos skusím udělat několik řízků na příští rok. Dana 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz