Řez oleandru

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 120.236 (?)
25.7.2010 17:33

Oleandr mi mohutně kvete, ale výhony jsou slabé, chtěla bych je ožezat, aby zesílyly. Také není obrostlý.Pokud bych již letos květy obětovala, je šance, že již příští rok pokvete?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 16.204 (?), 21.4.2009 18:21, zobrazeno: 22000x

Prosím, kdy je nejvhodnější doba na řez oleandru a jak moc se má seříznout? Mám dva téměř tříleté kousky, které přes léto vždy jen vytáhnou trochu do výšky základní větve a přes zimu od spoda opadají. Nijak se nerozrůstají ani neobrůstají. Sluníčko i rybníček mají. Poradíte, co s nimi? Děkuji.

host - 62.154 (?), 21.4.2009 21:57

Zrovna jsem presazoval 5 oleandru, ktere jsem omylem nechal ze zacatku zimy na terase a omrzly, takze jim snad vsechny listy opadaly. Seriznul jsem je opravdu brutalne a uz tam rasi spousta novych mladych listecku.

Rezu bych se urcite nebal, ale musi samozrejme zustat nejake drevo. Jinak vyrasi obcas i neco z korenu, takze pokud to clovek prezene, neni pravdepodobne nic ztraceno.

Oleandr se da krasne mnozit ponorenim rizku do vody, takze si kdyztak muzete udelat "zalozni kopii". Delal jsem to pred nekolika lety a mel jsem snad 100% uspesnost.

host - 44.26 (?), 28.5.2009 14:15

Jednou mi přes zimu onemocněl oleandr, měla nějaké puklice či co a celý opadal. V únoru jsem to ubohé koště brutálně ořezala a v koutku duše jsem doufala, že to nepřežije a nebudu se s ním muset každý rok dvakrát tahat do 1. patra na chodbu. Jenže on přežil a jak mu to prospělo!!!  Obrostl a květl jako divý. Takže moje rada je nebát se řezat v předjaří, aby se stihly udělat květy. A dávat mu dost vody, nejlépe dešťové. Hodně zdaru, Šárka.

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 120.236 (?), 25.7.2010 17:33

Oleandr mi mohutně kvete, ale výhony jsou slabé, chtěla bych je ožezat, aby zesílyly. Také není obrostlý.Pokud bych již letos květy obětovala, je šance, že již příští rok pokvete?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz