Surfinie je obchodní název pro převislé petunie množené řízky. Petunie množené výsevem mohou být také převislé a dosahovat podobných parametrů, např. odrůda Purple nebo Salomon Velvet. Rozdíl v ceně mezi Surfiniemi a převislými petuniemi je dán způsobem množení a hlavně licenčními poplatky v případě Surfinií
Dobrý den, jsem úplný začátečník a chtěla bych truhlíkovat :o) petunie nebo surfinie. Mohl by mi prosím odpovědět někdo na můj hloupý dotaz a říct mi, jaký je mezi nimi rozdíl? Já opravdu nevím. Chtěla bych převieslé do oken. děkujii moc
Krásný den. Koupila jsem si plnokvěté surfínky...jsou nádherné, ale nemají po odkvětu semena...je to možné? Mám zkusit rozmn. řízkováním? Děkuji za odpověď...P.
Já se osobně vždycky stavím na stranu petůnií :-) Loni jsem je napěstoval do parádních keřů s velkými květy... Po odkvetení jsem sesbíral semínka a letos opět pěstuji... Květy byly obrovské, keříky košaté - jen se petůnie nesmí nechat vytáhnout do jednoho stonku - musí se včas zaštípnout... A taky v těchto horkých dnech potřebují dostatečnou zálivku ;-)
Surfinie je obchodní název pro převislé petunie množené řízky. Petunie množené výsevem mohou být také převislé a dosahovat podobných parametrů, např. odrůda Purple nebo Salomon Velvet. Rozdíl v ceně mezi Surfiniemi a převislými petuniemi je dán způsobem množení a hlavně licenčními poplatky v případě Surfinií
To máte koupené sazeničky, nebo ze semínek? Já letos poprvné zkoušela v lednu zasadit semínka petůnek F1. Mám z nich krásné sazeničky velké asi 10 cm. Už se těším, jak mi budou zdobit okna.