Nenáročná rostlina do truhlíků

host - 64.183 (?)
3.3.2010 20:30

Mám vyzkoušené kde co, ale myslím, že hodně vydrží a jsou nenáročné jednoduché převislé muškáty. Jen když se málo zalévají, tak méně kvetou. Navíc v různých marketech je prodávají sazenice 10 ks / cca 80 Kč, takže když se nepodaří, aspoň vám to nebude tak líto. 

Jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 29.147 (?), 3.3.2010 18:46, zobrazeno: 17936x
Dobrý den, chystám se pořídit truhlíky na balkon, co by do nich bylo nejvhodnější? Balkon na jih, ale přímé slunce spíše jen dopoledne. Relativně v závětří. Byla bych ráda aby zálivka a zazimování a péče celkově byly co nejméně náročné. Díky za tipy!.

host - 183.242 (?), 3.3.2010 19:56

Prima jsou letničky vitálka (sanvitalia), lobelka, dělají zakrslé letní jiřinky, gazánie, nemusíte zazimovávat a každý rok něco jiného. Elena

host - 64.183 (?), 3.3.2010 20:30

Mám vyzkoušené kde co, ale myslím, že hodně vydrží a jsou nenáročné jednoduché převislé muškáty. Jen když se málo zalévají, tak méně kvetou. Navíc v různých marketech je prodávají sazenice 10 ks / cca 80 Kč, takže když se nepodaří, aspoň vám to nebude tak líto. 

Jana

host - 29.147 (?), 3.3.2010 23:36
Díky za reakce. Nejsympatičtější jsou mi ty muškáty, jen mám problém se zazimováním, nemám je kam dát (byt). Max. do sklepa, ale obávám se že tam je dost vlhko a pak chodit je zalévat do našeho nepříliš pěkného domovního sklepa by se mi úplně nechtělo:(Jak často by se měly v zimě zalévat? Nebo to chápu správně, že na jaře koupit sazenice a na podzim vyhodit? A kdy je nejlepší doba koupit sazenice? Díky moc!

host - 64.183 (?), 4.3.2010 19:42

Je to tak - na jaře koupím a na podzim jdou do kompostu. Někde je uchovávat na to nemám bohužel podmínky a navíc by se měly na jaře řízkovat a zakořenit nové sazenice. Jednu zimu jsem to zkusila, ale nedopadlo to dobře, tak si raději každé jaro koupím nové. Sázím tři rostlinky do jednoho truhlíku, takže kupuji dvě plata po 10. Kupuji je docela brzy, protože mám skleník, nasázím je do truhlíku a dám do skleníku. Ale venku musí být nad nulou, teď je sice u nás v OBI už mají, ale určitě by zmrzly. Pokud je nemáte kam dát, počkala bych tak asi do poloviny dubna, to se už snad to počasí konečně umoudří. Když je dáte hned ven, sice moc nerostou, ale přežijí teploty i k nule. Rostlinky se zdají malinké, ale muškáty se rozrůstají rychle, a když jim koupíte i substrát na muškáty, který je s hnojivem na několik týdnů, tak to brzy doženou.  A pak už jen zalívat a občas něčím hnojit - asi nejlepší je Krystalon, ale je to trochu složitější ho rozpouštět v konvi, takže asi 3x za sezonu koupím takové červené tyčinky pro kvetoucí rostliny a napíchám je do truhlíků, pak stačí jen zalévat.

Jana

host - 160.15 (?), 7.4.2010 19:08

Me se muskaty, resp. pelargonie, take osvedcily. Mivam je na balkone otocenem na vychod. Druhy balkon mame na zapad, kde hodne fouka, a tady se jim moc nedarilo. Potrebuji zavetri. Muskaty nezimuju. Kazde jaro koupim 10 novych sazenic, jak uz shora napsano, za cca 80 Kc. Letos ale planuji misto muskatu namixovat zlute nizke afrikany a k nim plectranthus, aby tam bylo neco prevysleho. Muskaty delaji dost binec a potom chudaci sousedi pod nami museji porad zametat terasu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz