Muškáty presadit dnes nebo po zmrzlych?

host - 76.86 (?)
12.4.2007 12:57
děkuji co kdybych misto kravskeho hnoje dala slepicince?nebo co by tam slo jeste dat?dekuji
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 76.86 (?), 10.4.2007 9:33, zobrazeno: 16758x
dobry den obracim se na Vas s radou.Nevim jak presadit muskaty jestli je to lepsi tedka v dubnu do truhliku at se dobre zakoreni nebo az po zmrzlych a rovnou je dat ven?poradte prosim.....a jak sazite muskaty?ja smicham hlínu se zahradky a substratem...vy?cetla jsem o mulcovaci kure(dava se mezi substrat).dekuji za radu

Jarmila Váchová - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83), 11.4.2007 21:28
Já muškáty přesazuji hned do truhlíků,jak je koupím,protože mají daleko více času na zakořenění a letos je už mám dokonce i na balkoně,zatím sice jen položené,kdyby náhodou ještě mrzlo tak je mohu schovat.Zem používám zahradnický substrát a přidávám na dno sušený kravský hnůj,kůru bych nepřidávala nemá žádné živiny.

host - 76.86 (?), 12.4.2007 9:35
děkuji ale kravsky hnuj nemam jedne kdybych sla jeste nazbirat nejake zbytky ale po zime to nema zadne ziviny.poradite co dat na dno ?treba slepicince?

host - 252.16 (?), 12.4.2007 9:57
Dobrý deň! som zo Slovenska a dokonca spod Tatier,muškáty už mám vonku cca 3týždne počasie je priam ideálne a do "zmrzlých"sa stíhnu otužiť.V prípade obáv ich počas týchto obávaných dní stačí pozakrívať celtou z folie ktorú dnes za lacný peniaz kúpite v hociktorom markete a čo sa týka toho kravského hnoja myslí sa tým sušený ale skôr granulovaný maštalný hnoj,ktorý dnes už rovnako predávajú v každom zahradkárstve a dokonca už v spomínanom markete,veľa úspechov Milan zo Slovenska

host - 76.86 (?), 12.4.2007 12:57
děkuji co kdybych misto kravskeho hnoje dala slepicince?nebo co by tam slo jeste dat?dekuji

host - 252.16 (?), 12.4.2007 14:18
Srdečne zdravím,slepačí trus je vhodný len za iného postupu:slepačí trus je dobre zamiešať do zeme v pomere 1:3 dobre premiešať,preosiať,dobre je potom takto zmiešanú zeminu bohato zaliať horúcou vodou,takto získate kvalitný substrát samozrejme vhodný aj na muškaty.Iným spôsobom slepačí trus rýchlo stratí svoju výdatnosť.Takže je to na vás,myslím,že takto je to veľmi pracné a preto sa dnes každý viac obracia na granulovaný kravský hnoj a je aspoň u nás pomerne lacný,veľa zdaru Milan zo Slovenska

host - 76.86 (?), 17.4.2007 21:21
a co kdyz dam na spod truhliku cererit?

host - 238.108 (?), 18.4.2007 10:19
S cereritem opatrně, rostlinky se můžou spálit. Asi je lepší granulovaný hnůj, nebo jiné pomalu rozpustné hnojivo/ osmocote, hydrokomplex/

host - 76.86 (?), 19.4.2007 12:37
dala jsem na dno kravsky hnuj po zime(nazbirane na louce)...mozna nejake ziviny bude mit..?co myslite?

Milan666 - (2), 20.4.2007 9:10
Určite, živiny bude mať.Ja len by som chcel poradiť,že na jarnú výsadbu muškátov treba myslieť vždy na jeseň,miešať zeminu a trebárs aj použitú s kravským hnojom,maštaľným hnojom(čo najmenej slamy),zajačím alebo slepačím trusom a nechať zimovať,je lepšia tuhá zima a ak nieje tak treba to občas poprehádzať.Na jar už len preosiať sadiť a radovať sa z užitočnej práce.Tí,ktorí hnojíte resp.prihnojujete hnojivami doporučoval by som tie,ktoré sa postupne rozpúšťajú v zemine,tak máte postarané o celú sezonu,veľa zdaru
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz