Levandule

host - 142.117 (?)
12.4.2010 12:43

Pokud mají staré dřevo, tak vám poslali už celkem staré levandule. Já jsem teď sázela nové koupené sazenice a jsou celé zelené, vysoké cca 15cm. Kouknětě na ně, jestli už nebyly stříhané, pokud ne, tak bych je zkrátila tak o 1/3. Nic moc nepotřebují, spíš vápenitou než kyselou půdu, sluníčko, ne moc zálivky, na jaře sestřihnout. Jen pro zajímavost, kde jste je kupovala?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

lumatkov - (15) - 78.128 (?), 12.4.2010 11:32, zobrazeno: 6096x

Dobrý den, prosím vás o radu.Objednala jsem si sazenice levandule a dnes mě přišly, Jsou asi 15-20cm dlouhé, ale sazeničky jsou hnědé(staré dřevo) a v tom je už nová pěkně zelená.Nevím co s tím.Mám to ostříhat?A jak moc?A kdy je mohu vysázet ven?A jak se po celý rok o ně postarat.Děkuji všem za radu.

host - 142.117 (?), 12.4.2010 12:43

Pokud mají staré dřevo, tak vám poslali už celkem staré levandule. Já jsem teď sázela nové koupené sazenice a jsou celé zelené, vysoké cca 15cm. Kouknětě na ně, jestli už nebyly stříhané, pokud ne, tak bych je zkrátila tak o 1/3. Nic moc nepotřebují, spíš vápenitou než kyselou půdu, sluníčko, ne moc zálivky, na jaře sestřihnout. Jen pro zajímavost, kde jste je kupovala?

host - 78.128 (?), 12.4.2010 14:43

Určitě je to staré dřevo jelikož je to hněde a opadává to jak jehličí, ale je taky zelená.A sestříhaná je taky jde to nahoře vidět.Mám je z aukra za 30kč kus.Tak nevím zda jsem si neměla koupit v zahradnictví za 60kč kus a jen zelené.Tak fakt nevím co s němi, asi je tedy ostříhám, nebo něak oberu.A kdy je mám dát ven?

host - 117.12 (?), 12.4.2010 15:11

Ven je dejte třeba hned, já s nimi žádné ciráty nedělám. Obyčejná L. angustifolia je prakticky plevel a u nás spolehlivě mrazuvzdorná. Do dolíku nasypte na dno štěrk nebo roztlučený květináč atd. jako drenáž, levandule nesnáší zamokření. Vyberte slunné místo, jinak nebude vonět.

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 120.236 (?), 12.4.2010 15:17

souhlasím s předešlým příspěvkem, navíc nutno dodat, že ty přenádherné rostliny z hobbymarketů, rychlené, "uměle" pěstované (nejen levandule) si špatně zvykají na reálné podmínky než ty, které koupíte od zahradníka, který je opravdu vypěstuje...

host - 78.128 (?), 12.4.2010 16:14

Tak jsem je trochu od toho stáreho dřeva obrala a už vypadaji líp.Hned, jak bude hezčí počasí tak je zasázim ven(pořád prší).Taky mě napadlo zda to není už starší rostlina jen přesazena, že tak malé sazeničky už mají staré dřevo.Budu je sázet na svah, kde nám v létě hodně praží slunce, tak uvidím jak se jim povede.Jednou bych chtěla aby to byli celé krásně fialové.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz