kdo má vypěstované rostliny od Lukon-glads?

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?)
16.1.2010 8:39

Obnovuji toto téma, blíží se doba objednávání, mě by zvláště zajímaly zkušenosti s clematisy od této firmy. Díky D

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 210.193 (?), 1.3.2009 18:23, zobrazeno: 11476x

Již třetím rokem si objednávám trvalky z katalogu Lukon-glads, a to z jarního i podzimního katalogu. Láká mě objednat si stále další rostlinky, protože hodně z nich jsou pro mě neznámé a chtěla bych je vyzkoušet. Ale na fotografiích jsou často jen květy zblízka a nedovedu si jich představit jako celek, proto váhám. Mám ráda rostlinky kompaktní, které nepoléhavají a není třeba k nim dávat oporu, nevymrzávají a dobře rostou. Ráda bych znala zkušenosti zahrádkářů, kteří si méně známé rostliny z Lukon-glads objednali a mají s nimi dobré zkušenosti. Já si každoročně objednávám nějaké hosty, potom mám popelivku, litodoru - tu jsem nechala na podzim v květináči a nyní mi na okně hezky kvete. pak mám anchuzu, dlužichu, sasanku, japonskou červenou trávu, cortaderii, saponarii, delospermu.  Pokud má někdo dobré zkušenosti s nějakou méně známou trvalkou z Lukon-glads, prosím napište. Děkuji Veruna

Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?), 16.1.2010 8:39

Obnovuji toto téma, blíží se doba objednávání, mě by zvláště zajímaly zkušenosti s clematisy od této firmy. Díky D

panidana - (29) - 96.2 (?), 16.1.2010 11:02

Dobrý den, od této firmy pravidelně objednávám, mají slušné ceny a velký výběr neobvyklých a méně známých trvalek, které ráda zkouším. Jsou také jediní, kdo má větší výběr clematisů. (pokud víte ještě o někom jiném, dejte vědět!)

Problém je v tom, že sazeničky zasílají malé a s balením by si také mohli dát víc záležet. Musíte počítat s tím, že jejich sazeničky je potřeba dopěstovat. Takže clematisy budete muset nejdřív přesadit z jejich mini-květináčku do většího kontejneru s kvalitní zeminou, založit do země, nechat povyrůst a až na podzim vysadit na místo o 10 cm hlouběji. Na jaře vám totiž přijde sazenička asi 10, 15cm veliká...

Vážější výtky k nim ale nemám a letos si od nich budu také objednávat clematisy.

Až bude čas ještě napíšu o těch méně známých trvalkách jak se na ně ptala paní před vámi. Jenže - to jsou neznámé pro mně! Zdravím Dana

host - 176.18 (?), 16.1.2010 21:41

Naprosto souhlasím s paní Danou, také od nich beru rostlinky již několik let právě proto, že mají i méně běžné (zvl. trávy). Cibule jsou perfektní, zasílané rostlinky jsou malé - ale nechám je v původních květináčcích povyrůst a sázím na místo až větší, pak rostou dobře. Ostatně od většiny zásilkových obchodů, co objednávám (co jsou levnější a přitom mají větší výběr) jako Lukonbulbs nebo Najmanová chodí také rostlinky malé - hlavně, když pak vyrostou... Jinak od LB z těch méně známých mě perfektně roste gloriosa (hlíz.pokojovka, ale přes léto může ven), mavuň(Centranthus) a Schyzostylis. Na podzim jsem sázela peroviskii, tak uvidím, jestli přežila zimu...  Lída

panidana - (29) - 96.2 (?), 16.1.2010 23:22

Dítě spí, manžel v hospodě, tak jsem zase tu... Ráda napíšu o těch (pro mě) méně známých rostlinkách. Z těch pro mě nej-  to jsou: mavuň (centrantus ruber)  - kvete celé léto do podzimu, ještě déle než listopadky, snáší sucho, slunce, bez chorob.  Pomněnkovec (brunnera macrophyla variegata, taky uváděná jako anchusa myosotidiflora) - chce vlhko, chladno, stín, kvete na jaře dlouho a krásně, ozdobný list, bez chorob. Pomněnka bahenní (myosotis palustris) - bahenní rostlinka, na rozdíl od obyč. pomněnky kvete celé léto a je to trvalka. Rozrazil (veronica longifolia) - kvete v druhé pol. léta dlouho, vysoká, rozrůstá se, chce trochu vlhko, dobře snáší stín, někdy na podzim chytne padlí. Rmen barvířský (anthemis tinctoria) - mám prvním rokem, kvetl celé léto. Svatolina (santolina)  - je hezká vedle levandule, má podobné nároky. Z těch známých trvalek mám od nich hodně různých rozchodníků, různobarevných řebříčků, a samozřejmě denivky, tulipány a jiřinky. Jistě že se mi také něco neujalo, nebo se nedařilo a zašlo, ale tak to u rostlin bývá.

Zdravím Dana

p.s. už mi chodí poštu různé katalogy, takže probírám, zaškrtávám a zase škrtám, tolik bych toho chtěla, ale není místo (naštěstí)

Pomněnkovec
Pomněnkovec
Odkvetlý pomněnkovec, čechrava, v pozadí rozrazil
Odkvetlý pomněnkovec, čechrava, v pozadí rozrazil
mavuň
mavuň

host - 176.18 (?), 16.1.2010 23:45

:-((  mně zatím přišel jen Petro, Starkl a Sieberz... ostatní netrpělivě čekám (LB, LG,Basík) a na netu Najmanová...           Lída

panidana - (29) - 96.2 (?), 17.1.2010 0:15

Petro mám v posteli pod polštářem a nemůžu se rozhodnout pro kterou z těch 500 fuchsií. Taky mi přišla nabídka mejlem od ružováškolka mají výběr stromkových růží, které jsem už dlouho chtěla.   Dana

host - 176.18 (?), 17.1.2010 20:29

Dnes mi přišla odpověď na mail, Lukon Glads bude katalog posílat koncem měsíce ... Z těch fuchsií jsem si loni vybrala jednu mrazuvzdornou, ale jestli přežije TUTO zimu, nevím... Letos už jich mám pár napsaných, ale ještě musím udělat užší výběr...            Lída

host - 4.187 (?), 14.2.2010 10:13

Ahoj všem milovníkům kytiček. Také už dostávám katalogy na letošní sezonu, vlastně už od ledna vybírám nové kytky a vždy hledám něco nového jak na záhony tak do květináčů. Od LUK. GL. jsem si objednala Lilie mám je moc ráda sice už mám problém kam je dám ale ono se vždy najde místečko na nové kytky. Od Starkla mám vybrané novinky do truhlíků tak jestli budou pěkné tak se určitě podělim s poznatky a s obrázky. Dana. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz