Durman - do jaké zeminy zasadit a jak hnojit?

host - 248.134 (?)
17.5.2008 6:46

Já bych se chtěla zeptat, jestli je nutné durmany přesazovat každý rok.Dostala jsem jeden darem, v obrovském květináči, takže mám docela obavy, jak to zvládnu.Nedal by se nějak "umenšit"?A kdy stříhat, na podzim nebo na jaře?Děkuju a hezký den Jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 88.30 (?), 16.5.2008 9:59, zobrazeno: 9286x

Prosím o radu, do jaké zeminy zasadit do květináče durman. Mám koupit klasickou zahradní směs? Na zahradě máme velmi nekvalitní zeminu (písek, perk) a kompost ještě není vyzrálý, takže letos ještě musím určitě koupit. Četla jsem taky radu, že je dobré dát na dno květináče drenáž, potom hnůj a nakonec zeminu - můžu požít granulovaný kravský hnůj? Nebo raději hnojit tekutým hnojivem v zálivce? Nebo použít tyčinky? A mám dát daturu spíše do stínu nebo na slunce (polostín bohužel u domu nemáme)? Velice děkuji za tipy. Pavlína

host - 71.8 (?), 16.5.2008 20:03

Já sama o sobě durmany nepšstuji, ale moje máma jo. Sází je do normálního zahradnického substrátu a rostou skvělě. Jednou za 14 dní pohnojí Kristalonem plod a květ a je to. Má je na plném slunci. Kravský hnůj atd bych vyzkoušela. Jinak co sleduji to není moc náročná rostlina. Hodně štěstí a zdaru E

host - 248.134 (?), 17.5.2008 6:46

Já bych se chtěla zeptat, jestli je nutné durmany přesazovat každý rok.Dostala jsem jeden darem, v obrovském květináči, takže mám docela obavy, jak to zvládnu.Nedal by se nějak "umenšit"?A kdy stříhat, na podzim nebo na jaře?Děkuju a hezký den Jana

mirdik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (212) - 48.30 (?), 19.5.2008 20:43

lepší je strihat ho na jare...,jinak je dobre ho klidne kazdy tyden hnojit... treba Kristalonem, snese i silnejsi koncentraci..a co muzu zarucene doporucit-ZALEVAT TVRDOU VODOU!!!proc?má rád vápník v pude a ten ve studnicni vode je.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz