Co nespálí jižní slunce?
|
|
|
|
host - 16.204 (?) 23.2.2009 21:55
Máte fakt nádherné kytky!!! Už několik let mě trápí totéž, co (shodou okolností) jmenovkyni Báru. Budu se určitě inspirovat! Díky.
Mám ještě dotazy - kolik dáváte rostlinek do takového truhlíku (a kolik čeho) a kolik do žardinky?
Díky, taky Bára
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.204 (?), 23.2.2009 21:55
Máte fakt nádherné kytky!!! Už několik let mě trápí totéž, co (shodou okolností) jmenovkyni Báru. Budu se určitě inspirovat! Díky.
Mám ještě dotazy - kolik dáváte rostlinek do takového truhlíku (a kolik čeho) a kolik do žardinky?
Díky, taky Bára
|
|
|
|
|
|
|
gabca - Bronzový Zahrádkář (77) - 191.75 (?), 23.2.2009 22:07
Ahojky Báro 2!
Já dávám do 80 cm truhlíku 5 sazeniček, bohatě to stačí. Když jich dáš víc, nebudeš stačit zalévat a myslím, že se jim nebude ani tak dařit. Lepší je jim nechat dostatek prostoru pro zakořenění a následný růst.
A do žardinek? Záleží jak velké jsou. Na těch fotkách ode mne výš mám 3, pak mám jednu menší (viz. vitálka s břečťanem) a tam jsem dala 2, ale klidně by stačila 1. Jenže když chceš nakombinovat truhlík, musíš tam nacpat aspoň dvě, že?
Přeju hodně zdaru při pěstování a doufám, že sem pak dáte nějakou fotečku.
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.182 (?), 24.2.2009 12:44
Také mám převážně část balkónu na jih, takže bojuji se záchranou muškátů i surfínek. Mám 80 cm "obyč" truhlíky, ve kterých při velkých vederech dochází ke ztrátám. Nevím v jakém poměru bych měla namíchat hlínu, aby nedocházelo pak k přemokření. A když je substrát lehký, je to taky špatně, protože se zase spálí kořeny. Jinak mám dotaz jestli by přežily převislé begónie na dopoledním slunci. Zdraví Magda
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.204 (?), 24.2.2009 22:18
Díky za skvělé rady, určitě se budu inspirovat, a bude-li co, ráda vyfotím:-)
Ještě se zeptám, jak často v sezóně hnojíte?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.204 (?), 25.2.2009 16:53
Ještě mě napadl jeden dotaz, když už jsem mezi znalci - v nějakém starším díle pořadu Zahrada je hra (kde osazovali městský balkón) p. zahradníky používal do truhlíků nějaký prášek, který na sebe vázal vodu, nabobtnal do takového gelu a udržoval substrát dlouho vlhký... Nemáte s tím konkrétně zkušenost, co to bylo?
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.166 (?), 25.2.2009 17:05
Prášek neznám, hodil by se, balkon mám taky na jih. Už léta pěstuju muškáty v čisté bukové listovce, ta drží vodu moc dobře, třebaže je lehká. Hanča
|
|
|
|
|
|
|
|
|
man - (6) - 29.86 (?), 10.3.2009 17:33
Pravděpodobně se jednalo o některý z půdních kondicionérů, známý je např. TerraCottem, ale existuje též Hydrogel, Hydrokrystal, Agrisorb apod. Základem je polymer, který váže vodu v mnohonásobku své hmotnosti a uvolňuje ji v případě potřeby. Zabrání tím jednak vysychání substrátu a rovněž jeho přemokření. Používá se při výsadbách stromů, trávníků, ale lze ho aplikovat i při výsadbě do truhlíků a květináčů. Předem je třeba ho se substrátem promísit v doporučeném poměru.
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.204 (?), 18.3.2009 10:39
Moc se mi líbíkombinace převislá petunie + milionka + verbena. Kolik čeho do truhlíku, aby takhle vypadal (viz. foto z 13.2.)?
A ještě pár dotazů:
1/ kde sháníte náhradní (kokosovou či jinou) výplň do drátěných žardinek?
2/ máte se zahradnictvím Petro, Mělník zkušenost jako se zásilkovou službou?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|