cestrum - kladivník

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 0.50 (?)
28.2.2008 14:53

Moc díky jak je vidět s touto rostlinou lidé moc zkušeností nemají. Asi není tak rozšířená jako oleandr. Dostala jsem ji (i s květináčem 2M) stylem kámoška ji chtěla vyhodit, ty na ni máš místo, je to škoda vyhodit. Ale to je pravda, přivezli jitotiž v květu a já se zamilovala na první pohled. A tak jsem začala pátrat  jak a co s touto rostlinou. Našla jsem sázení, hnojení, nejepší stanoviště ale ne kdy stříhat a jestli snese hlubší řez -zmlazení. Tak že znovu moc díky, všimla jsem si že květy jsou na mladých výhonech to jjo, ale zahradničím teprve třetím rokem a tak raději jsem se zeptala určitě lepší než něco pokazit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 0.50 (?), 9.2.2008 14:07, zobrazeno: 7488x

Dobrý den prosím o radu. Dostala jsem vzrostlé Cestrum asi 1.5 m, teď je v zimoviišti a celkem se mu daří, ale nevím kdy stříhat a jak. Kvete na letorostech nebo na víceletém dřevě? Máte-li někdo zkušenosti s touto rostlinou napište prosím, předem děkuji.

host - 207.92 (?), 28.2.2008 12:53

Veliký guru se nehlásí a tak zkusí přispět moje maličkost. Podle toho, co jsem se dočetl, se domnívám, že kladivník bude vhodné ostříhat nyní v (před-)jarním období a že pokvete na letorostech. Alespoň (údajně) nejčastěji pěstovaný druh kvetoucí v létě. Další druh, který (prý) kvete během celého roku, bych řezal tím pádem kdykoli, ale jen mírněji. Josef.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 0.50 (?), 28.2.2008 14:53

Moc díky jak je vidět s touto rostlinou lidé moc zkušeností nemají. Asi není tak rozšířená jako oleandr. Dostala jsem ji (i s květináčem 2M) stylem kámoška ji chtěla vyhodit, ty na ni máš místo, je to škoda vyhodit. Ale to je pravda, přivezli jitotiž v květu a já se zamilovala na první pohled. A tak jsem začala pátrat  jak a co s touto rostlinou. Našla jsem sázení, hnojení, nejepší stanoviště ale ne kdy stříhat a jestli snese hlubší řez -zmlazení. Tak že znovu moc díky, všimla jsem si že květy jsou na mladých výhonech to jjo, ale zahradničím teprve třetím rokem a tak raději jsem se zeptala určitě lepší než něco pokazit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz