Dobrý den,
náš problém se táhne již od konce srpna. Minulý rok jsem se nastěhoval do nově postaveného rodinné domu. Po nastěhování jsem si postavil zahradní pergolu. Bohužel (nebo bohudík) jsem zadil ohlášku. Moji sousedi mě nahlásili na M.Ú. stavebním odboru. Stavební odbor podle zákona začal vést řízení o odstranění černé stavby. V zákonné lhůtě jsem doložil od projektanta s kulatým razítkem projekt vč. revize na elektriku. S tím, že jsem si myslel že všemu bude konec. Jenže...
Sousedé se od té doby - konec září, odvolávají na následující... že touto pergolou je silně narušeno jejich soukromí a jsou dotčena základní lidská práva zejména právo na soukromí, cena jejich pozemku výstavbou našeho domu klesla, atd.
Docela mě zaráží věc, že nás nařkli z omezení práva na soukromí. Je toto nějak žalovatelné? Samozřejmě tato nařčení jsou archivovány ma M.Ú., stavebním odboru.
Teprve teď dospěl stavební úřad k tomu, že nám vydá stavební povolení, jenže mám obavy z toho že se tito sousedi budou dále odvolávat.
Proto chci poradit, jak se mám bránit. Nechci se s nikým soudit, jsou to staří lidé (70 let).
Dík za rady... Lukas