Začíná opět sezóna natírání a já se chystám natřít nový zahradní domek. Zahradní domek jsem z kraje jara natřel lignofixem, jak jsem ho postupně stavěl.Přečetl jsem "internet" a čím více jsem přečetl, tím méně jsem moudrý. Původně jsem chtěl natírat Xyladecorem, ale ten co jsem před x lety měl se už nevyrábí. Po pročtení diskuzí jsem se přiklonil k tenkovrstvé lazuře. Silnovrstvou lazuru mám na pergole - Baufix z Lidlu. Neni to špatné, zatím drží, ale každým natřením to hodně ztmavlo a dostalo více lesku. A zrovna a ten lesk úplně na velké ploše nestojím, plus nechci za x let dávat silnovrstvou lazuru kompletně dolů,. trpí hlavně západní strana, ta by se mohla přetírat každé 2-3 roky. Proto teď chci tenkovrstvou.
Po čtení všch zkušeností výhám mezi Xyladecorem Clasic HP, Remmers HK a Colorlakem profi olejovou lazurou. Olejová lazura je poměrně drahá, ale podle všeho stačí jen 1 nátěr, takže pak by to nebylo cenově tak hrozné. Všude jí chválí, ale věrohodných zkušenistí je pomálu. Opravdu nevím. Uvažuji, jestli ji nezkusit a pokud nebude ok, přetřel bych pak tenkostěnou lazurou. Když se rozhoduji mezi Xyladecorem a Remmers, asi bych se podle zkušeností ostatních o něco více přiklonil k Remmers. Rozdíl nebude asi veliký, ale asi bych zkusil ten. Teď je otázka, jestli na lignofix zkusit olejovou lazuru Colorlak nebo rovnou natřít Remmers.
Chci tmavě hnědý odstín, všude mám ořech, ale asi zvolím něco světlejší, zřejmě kaštan. Přetíráním stejně bude tmavnout.
Budu vděčný za každou reakci a Vaše zkušenosti a myšlenkové pochody, za několi týdnů budu natírat..