Taky jsem kdysi resil takove dilema. A nakonec jsem udelal kombinaci obou a urcite jsem neudelal chybu. Plot je celorocne s listim i v zime (buku zustane hodne listi i pres zimu). Oba se barevne moc hezky doplnuji a jejich udrzba vcetne hnojeni je takrka stejna. Alespon ja nedelam rozil mezi nimi ;-)) a zijou si hezky.
Taky jsem kdysi resil takove dilema. A nakonec jsem udelal kombinaci obou a urcite jsem neudelal chybu. Plot je celorocne s listim i v zime (buku zustane hodne listi i pres zimu). Oba se barevne moc hezky doplnuji a jejich udrzba vcetne hnojeni je takrka stejna. Alespon ja nedelam rozil mezi nimi ;-)) a zijou si hezky.
Mám habrový "plůtek" třetím rokem a druhý rok po výsatbě se krásně rozjel. Hnojím jednou za rok o tomto čase Cereritem (lehce), habr je zamulčován borkou. Evidentně mu to prospívá.
Martin
Stříhal jsem poprvé více vloni a to zhruba v květnu a pak okolo srpna. Před tím po vysazení jsem více vyvazoval než stříhal. Spon mám cca 40 cm ve dvou řadách, přičemž druhá řada je posunuta o půl sponu...
Martin