úzký živý plot

host - 162.128 (?) 
27.10.2008 19:36

čilimník nebude ale moc fungovat jako clona pro odclonění pohledu na sousedův binec. Je řídký, a kromě krátkého období květu je na něj pohled skutečně jako na koště.  

Nám jako clona perfektně funguje plamének Tangutzký, poměrně rychle poroste plot a vytvoří hustou clonu, kvete dvakrát ročně, dělá žluté "lampionky". vypadá to naprosto bombasticky, je celý obsypaný květy. Po odkvětu zůstanou po květech takové chlupaté chumáčky, ty jsou taky hezké. Péče veškerá žádná, jen na podzim ostříhat to, co už přelézá vymezený prostor.

teď mě ještě napadla kacířská myšlenka, za kterou mě asi mnozí ukamenují, ale což tak tam dát sloupové jabloně?. V říjnovém zahrádkáři je o nich reportáž, letos jsem už viděla v prodeji i jabloně množené v českých školkách, místo nezaberou, krásně kvetou a ještě sklidíte jablíčka.

host - 66.142 (?), 9.11.2008 22:19

V Lednici cestou k Zahradnické  fakultě , od centra po levé straně, je živý plot z Buxusu š.=8-10cm, v.=1.80m. Stojí samostatně bez opory., ovšem než by Vám dorostl dotéto velikosti, trvalo by to poněkud déle.Vypadá to velmi pěkně, nikde jsem tak úzký živý plot neviděla.Buxus -Zimostráz je stále zelený keř zimovzdorný.

K rychlému obrostu Vám mohu doporučit Loniceru - Zimostráz.Stačilo by natáhnout pevně mezi kůly vodorovně několik drátů. Lonicera je popínavá a za krátkou dobu Vám to obroste. má kásné květy a pěkně voní. je však opadavá. Mohu Vám na jaře několik sazenic poskytnout, budete-li mít zájem.   

Jana

host - 176.57 (?), 10.11.2008 2:19

Pro zadavatelku diskuse: pokud chcete rostliny a RADU, jak na bambusy - jeďte k p. Rézlovi. Je nedaleko od vás.

Myslím si ale, že bambus vám (vzhledem k požadavkům) vyhovovat nebude..

Pro Danielu : Danielo, je na přiložené fotce skutečně bambus? 

Nejedná se náhodou o Arundo donax? (fotky hrozně klamou)

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 10.11.2008 13:06

Bylo mi řečeno, že se jedná o bambus.  Opravdu se v tom nevyznám, pokud je to něco jiného, tak se omlouvám.  Zdravím - Daniela.

host - 176.57 (?), 10.11.2008 19:38

Danielo, na té fotce nejsou patrná stébla (proto poznámka o tom, že f. klamou).

Sama si nejsem jistá, proto dotaz.

Rozlišovacím znakem by jistojistě bylo následující : pokud trs na jaře seřezává (uschlý) u země - je to arundo, pokud listy přetrvávají zelené, pak bambus.

Každopádně, (ať je to, co je to ), arundo by bylo krásně narostlé, bambus zas s dlouhými listy..  paráda obé.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 10.11.2008 22:57

Podle vašeho popisu už to dovedu upřesnit. Přes zimu zůstávají listy takové jako jsou na fotce.  Tak to asi opravdu bambus bude. Zdravím - Daniela.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 10.11.2008 23:07

Roste tak bujně, že být majitelem, budil bych se s výkřikem hrůzy ze sna o vojácích Vit-Congu, vyskakujících z bambusového houští.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 10.11.2008 23:36

To máte pravdu, já bych to na zahradu nechtěla.  Rozrůstá se to tak rychle, že během tří let to vytlačilo všechno ostatní. Ale kamarádce se to líbí. Každý máme jiný vkus.   Zdravím - Daniela.

host - 123.155 (?), 23.11.2008 14:07

Ešte k tým listom. Cez zimu mu nadzemné časti zmrznú a na jar je treba ich odrezať. Videl som ale rastlinu, ktorá po zime hnala nové listy zo starých stebiel aj nové steblá. Stáva sa to, keď je mierna zima a rastlina je zasadená na chránenom mieste. Táto rastlina na fotke je super. Pestujem bambusy (hlavne Phyllostachysy) pri takejto výške by boli omnoho viac rozrastené.

host - 123.155 (?), 23.11.2008 14:08

Na obrázku je Arundo Donax tráva nie bambus

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty