Výroba bokashi kompostu na zahradě
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 11.243 (?) 20.8.2018 8:39
hlavně na to nemusíte šahat a žádné přehazování, pak to dáte do normálního kompostu...
Jak to tam dáte bez přehazování? Kompost nelevituje
Za 2 roky, tak to je dobrej vtip :-)
Podstatnou složkou kompostu je štěpka z řezu stromů. Tu za 2 měsíce nerozloží ani turbobokaši
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 137.234 (?), 10.1.2020 19:52
Přídavek cuku opravdu urychluje rozklad. Není to z mé hlavy. V jedné německé knize o kompostování byl doporučen přídavek cukru k těžko rozložitelným materiálům - například k listí z ořešáků pro urychlení kompostování.Tak jsem to vyzkoušel a funguje to. Cukr má každý doma a je podstatně levnější než než nějaké speciální urychlovače kompostování. Tolik má zkušenost. Aleš
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 10.1.2020 8:03
nejen lignohumát, kompost, hnůj, ale i ten blbej Kristalon servíruje rostlinám minerály v organické formě. Aspoň si tedy myslím.
Možná se mýlím, ale myslím si, že ne. Rostliny přijímají biogenní minerály v ionizované formě rozpustných sloučenin: uhlík (CO2), vodík (H2O), kyslík (O2),dusík (NO3- a NH4+), síra (SO42-), fosfor (H2PO4- a HPO42-) draslík (K+), vápník (Ca2+), hořčík (Mg2+). I nejjednodušší organická látka - močovina je nejdřív v půdě rozložena ureázou na NH4+ resp. dále na NO3-. Je pravda, že mnohé rostliny dokážou močovinu přijímat celou a rozložit ji až ve svých tkáních. To je ale spíš výjimka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.11 (?), 19.8.2018 21:41
To se musí docela prodražit, dávat do kompostu 10% aktivátoru... Těch koleček, co by té jihoamerické zeminy muselo být - každé desáté :-(( Lída
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 11.243 (?), 20.8.2018 8:39
hlavně na to nemusíte šahat a žádné přehazování, pak to dáte do normálního kompostu...
Jak to tam dáte bez přehazování? Kompost nelevituje
Za 2 roky, tak to je dobrej vtip :-)
Podstatnou složkou kompostu je štěpka z řezu stromů. Tu za 2 měsíce nerozloží ani turbobokaši
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.123 (?), 19.8.2018 21:34
Nebudu bez podkladů v roce skeptik ; od kalifornských žížal mě taky spousta recenzí odrazovala, ale nikdy bych neříkal, že mají všichni kompostovat jen s nimi - nehodí se pro všechno. Řekl bych že tak 80% věcí co se o nich píšou jsou zavádějící, nebo nepravdivé. Na druhou stranu v nich vidím výhody jiné a nedám na ně dopustit.
Klidně vyzkouším i něco nového, Bohashi proč ne- ale nejdřív o tom chci vědět něco víc. Není to zas taková bezinvestiční legrace, kterou bych si udělal jen tak pro nic za nic. Jeden špatně přeložený propagační text, který se jen překopírovává dál a nikomu nestojí za to aspoň opravit hrubky v něm, to mě nepřesvědčuje jako něco, co by stálo za mou pozornost.
I já tedy budu velmi rád, pokud nám poskytnete fotodokumentaci a zkušenosti.
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.7 (?), 21.8.2018 8:15
Nepochopili ste to. Jednoducho bohashi aj biouhol zneju pritazlivo. A o tom to je.
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.130 (?), 3.10.2018 18:41
Našel jsem možná pro vás zajímavé informace, taky se nenechám odradit a cenově to bude úplně v pohodě doslova za pár šušní.
Návod, jak si to doma vyrobit
Biouhel si vyrobím zdarma v sudu, nejhorší práce to bude nadrtit, ale mám to zadarmo. Melasu zkusím v cukrovaru, dřevěné drtě mám u stodoly velkou haldu. No a pak už jen čistá dešťová voda a hybaj s tím vším do sudu. Ten přípravek Flora Vital Agro je tak za 150Kč a vystačí na 100kg materiálu, to mě připadá v pohodě.
Roman z Vysočiny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|