Roundup

jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?)
17.5.2011 9:02
Nevím od kud jste a jestli u Vás mrzlo, ale hrášek nevypada na to že by odešel po postřiku, ale po mrazu. Taky je otazka jestli u Vás v ten den foukalo a jakym smerem... Já stříkam celkem často Roundapem Bioaktiv a to hlavne pod stromy a kolem políček se zeleninou.Ješte se me nestalo, že by me něco odešlo díky tomuto postřiku... Ten trávnik se rozmnožuje oddenky a ty transportuji glyfosat po cele delce, ikdyž pusobí až po nejake delší době, protože v chladném počasí trvá daleko déle než se dostaví kýžený efekt...
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Z.B. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (104) - 232.107 (?), 16.5.2011 14:40

Jestli trochu foukalo, anebo jste stříkala hodně doširoka a létající kapičky postřiku dopadly v dostatečném množství na hrášek, tak ho to mohlo zničit.
Příště raději pověste mezi záhony a keře plachtu co prodávají v supermarketech. Je to jistota.

Vyfoťte ten hrách co nejdřív a dejte sem fotku, třeba Vám nějaký znalec poradí co tomu opravdu bylo.

host - 97.7 (?), 17.5.2011 8:26

Takto vypadal sousedův hrach, je již vyhozen na kompost, nebylo možné vyfotit dříve. Postřik byl proveden minimálně 10 dnů před mrazy jak začalo to velké teplo. Po mrazech byl hrách krásný, ještě se pochvalovalo, jak krásně vydržel. Dle nás byl hrách pěkný ještě ve středu 11.5.2011. 16.5. jej měl již soused vytrhán a vznikla diskuze kdo co.

zničený hrách
zničený hrách

host - 97.7 (?), 17.5.2011 8:35

Musíme popsat celý stav. Přestože jsme tedy postřik Rondapem provedli již před měsícem a v místě dále napravo od hrachu 2 m. Tak jsme při focení zjistili, že v pokračování od záhonu hrachu souseda je i u nás nově kousek spálené trávy. Co si o tom myslet. Když víme jak z rondapem a používáme jej již řadu let.  a měsíc jsme jej nepoužili.

u nás
u nás

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 17.5.2011 8:41

Tohle tu nikdo nevyvěští. Sousedovi se omluvte a příště buďte opatrnější. S velikou pravděpodobností jste viníci neopatrnou prací. Teď na jaře jsou rostliny na Roundup citlivé a sebemenší zasažení znamená zkázu.

jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 17.5.2011 9:02
Nevím od kud jste a jestli u Vás mrzlo, ale hrášek nevypada na to že by odešel po postřiku, ale po mrazu. Taky je otazka jestli u Vás v ten den foukalo a jakym smerem... Já stříkam celkem často Roundapem Bioaktiv a to hlavne pod stromy a kolem políček se zeleninou.Ješte se me nestalo, že by me něco odešlo díky tomuto postřiku... Ten trávnik se rozmnožuje oddenky a ty transportuji glyfosat po cele delce, ikdyž pusobí až po nejake delší době, protože v chladném počasí trvá daleko déle než se dostaví kýžený efekt...

host - 49.39 (?), 17.5.2011 12:25

Ani já nebudu věštit, zvláště co se toho hrachu týká (s hrachem nemám prakticky žádnou zkušenost.).

Na druhé fotce alespoň žlutý vrcholek ostružiny dává tušit, že se zde opravdu roudnupem stříkalo. Ano, i ten chudý trávník by od roundupu mohl být poškozen.

Ale kdo držel postřikovač, to opravdu nelze říci.

Josef.

host - 147.9 (?), 30.7.2011 21:31
Já to z ze stejného důvodu kropím Roundupem z PET lahve. Pokud zrovna nefouká vítr tak můžu jít i dost blízko k plotu. Stačí jen pár dírek do víčka a postřikovač je hotový. Dřív jsem to stříkal taky postřikovačem na stromy ale tohle je lepší. Na obejití zahrady 600m2 mi stačí asi tři lahve roztoku.

host - 65.78 (?), 5.10.2011 21:57

Dobrý den, odešel mi patizon a nejsem si jistá, zda kvůli suchu, nebo že jsem na něj nechtěně stříkla trochu Roundupu - nejsem si jistá. Jsou tam dva velké patizony. Kdyby to bylo Roundupem -  můžeme je sníst, nebo raději vyhodit?

host - 44.2 (?), 20.10.2011 11:49

Dobry den nevi nekdo do kolikati stupnu funguje randup chtel bych ted jeste postrikat zahradu.

host - 49.39 (?), 20.10.2011 12:11

Klidně stříkejte. Nebojte se, dokud je tráva/plevel zelený, tak se roundup vstřebá a zapůsobí. Možná to bude trvat o něco déle, ale zjara budete mít čistý pozemek. Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz