Twist Off



host - 147.9 (?) 
6.8.2010 19:33, zobrazeno: 32017x

Jaké máte prosím zkušenosti se zavařováním do sklenic s víčky Twist Off? Díky.

  
   
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 6.8.2010 20:58

Podle mého by se mělo zavařovat s povoleným víčkem a hned po vytažení z hrnce dotáhnout. Tak se dříve zavařovalo do větších sklenic - "masovek" maso nebo cokoliv jiného. Klasické víčko Omnia si při zavařování "odfoukne" ale ty šroubovací asi ne.

      
host - 146.135 (?), 6.8.2010 22:12

Odjakživa šroubovací víčka před zavařováním pevně dotáhnu. Pokud se některé víčko nafoukne, tak se po zchladnutí samo vyrovná. Ještě se mi nestalo, aby se mi nějaká zavařenina zkazila.

         
host - 147.9 (?), 6.8.2010 22:18

Tak to tedy zkusím obojí. Díky.

         
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 7.8.2010 7:40

Připouštím, že musí jít zavařovat i s dotaženým víčkem. Neumím si představit, že při průmyslové výrobě zavařenin by někdo dotahoval víčka. Nebo jiný příklad a to pasterizace piva v lahvích.

            
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 7.8.2010 8:01
Při zavařování sí víčko umí "odfouknout" a po ochlazení jej podtlak pevně "přitáhne". Pokud se tak nestane zavařenina se skazí.
               
host - 183.242 (?), 7.8.2010 11:01

Zavírám vždy napevno, nikdy nedotahuji. Že by se moc kazily, nezdá se mi. Za zimu snad 2-3 sklenice z x. Pro jistotu nepočítám. Elena

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 61.6 (?), 7.8.2010 11:25

Ještě se mi nestalo, aby se mi nějaká zavařenina zkazila

Ta věta nezní důvěryhdně. To se může stát jen tomu, kdo nikdy nezavařoval.
Víčka Twist off používám tam, kde budu sklenici zpět zavírat (med, česneková pasta, sušené houby, aj) Okurky třeba dávám do omniovek. Mimojiné proto, že Twist off víčka jsou železná, tedy poškrábaná v kyselém prostředí rezaví.
  Šroubovací víčka před zavařením dotahuju jen lehce. Po zavaření už ne.

                     
host - 146.135 (?), 7.8.2010 14:07

Proč ta věta nezní důvěryhodně?  Spíše bych měla obavy zavařovat s nedotaženými víčky. Vše zavařuji s Twist víčky a jsem plně spokojená. Zkuste si přečíst několik receptů na zavařování. Tam se to píše jasně - řádně dotáhnout. Je sice pravda, že u kyselých zavařenin se na víčkách udělají rezavé skvrny, ale s tím počítám. Zavařuji již 40 let a dost ve velkém. Každý má své zkušenosti, já tu napsala své. Omnia víčka jsem přestala používat už před několika léty. Měla jsem hlavy na uzavírání víček z umělé hmoty, kovové i s kuličkami a pokud se hodně zavařuje, tak dlouho nevydží. Nemáte-li víčka na opakované použití, tak takové zavařování se mi prodražilo, proto používám teď na zavařování sklenice a víčka Twist.

                     
host - 147.9 (?), 7.8.2010 20:54

Také jsem přešel z víček Omnia na Twist Off a jsem s nimi velmi spokojen. Zavírám horké ve svářečských rukavicích ale má to jednu nevýhodu a to že se nesmí dotáhnout příliš. Pak se těsnění rozmáčkne a víčko netěsní. Zda je dobré zkouším poklepem nehtem na vychladlé víčko. Vysoký zvuk znamená že těsní, hluboký že ne. Chce si to vyzkoušet. Protože i Twist Off občas nechytne používám raději vždy nová a pokud ani potom ne tak sklenici vyřadím. Sklenice se nesmí příliš plnit jinak přeteče a je to zdrojem netěsnosti. Zavařuji v hrnci i troubě, je to skoro stejné. Tchyně jednou nedala pod sklenice mřížku a všechny jí popraskaly. Mě se někdy stane že sklenice chytnou všechny ale to bývá zřídka. Spíš se musí počítat s nějakým propadem.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika