Twist Off
|
|
|
|
host - 215.165 (?) 2.3.2011 15:09
Stejnou službu Vám poskytne "Otvírák omn.lahví-louskáč" (takhle je uvedený v některých e-shopech na internetu). Jsou to jakési kleště, které se dají nastavovat podle velikosti víčka, když se rukojeti mírně stisknou, tak víčko "odfoukne" a snadným pootočením se odšroubuje. Nechápu, proč tahle pomůcka není běžně v obchodech k dostání, na netu je od 135 do 250 kč plus poštovné, ale jsem přesvědčená, že nám, kteří hodně zavařujeme, se královsky vyplatí. Moje švagrová si tento otvírák před lety objednala přes nějaký katalog a jiný už nechce. Já jsem ho v obchodech neobjevila, až teď po dlouhém pátrání na netu. Nelitujte peněz, problém s otevíráním twist víček budete mít navždy vyřešen. Já si otvírák objednala včera a doufám, že ho konečně budu mít doma. Kdyby ta chytrá hlava, co tuhle vynikající pomůcku (nebo snad firma, co ji vyrábí) vymyslela jiný, přiléhavější název, z něhož by bylo patrné, k čemu kleště slouží, tak určitě už bude běžně v prodeji. A jako bonus s tím můžete louskat i ořechy.
Věra
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.135 (?), 8.8.2010 13:55
Nezavařuji třeba jahody po dešti, tam je riziko. V tom případě je raději mrazím. Po zavaření každou sklenici položím bokem do dlaně a otáčením kontroluji, zda víčko neprosakuje. Pokud ano, uložím do chladničky k rychlé spotřebě. Jak tu píšou i jiní, stane se, že víčko nedoléhá. Sklenice plním 1 cm pod okraj. Veškeré marmelády, džemy, povidla aj. zavařuji. Nepoužívám systém - naplnit a obrátit dnem vzhůru. Posledních nejméně 10 let všechny zavařeniny zavařuji plně potopené, tak mám jistotu stejného zahřátí celého obsahu. Každý má svůj postup zavařování a já tady vyjádřila svůj, s kterým jsem spokojená.
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.9 (?), 13.1.2011 20:45
Jedna drobná pomůcka když sklenice Twist off nejde otevřít. Stačí nasadit objímku používanou na hadice, s citem dotáhnout a pak jen otevřít. Zvládne to i slabá žena či vetchý důchodce. Pokud nejde víčko nadzdvihnout aby dovnitř vnikl vzduch je nutné prorazit malou dírku. Takové víčko už je stejně k ničemu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.165 (?), 2.3.2011 15:09
Stejnou službu Vám poskytne "Otvírák omn.lahví-louskáč" (takhle je uvedený v některých e-shopech na internetu). Jsou to jakési kleště, které se dají nastavovat podle velikosti víčka, když se rukojeti mírně stisknou, tak víčko "odfoukne" a snadným pootočením se odšroubuje. Nechápu, proč tahle pomůcka není běžně v obchodech k dostání, na netu je od 135 do 250 kč plus poštovné, ale jsem přesvědčená, že nám, kteří hodně zavařujeme, se královsky vyplatí. Moje švagrová si tento otvírák před lety objednala přes nějaký katalog a jiný už nechce. Já jsem ho v obchodech neobjevila, až teď po dlouhém pátrání na netu. Nelitujte peněz, problém s otevíráním twist víček budete mít navždy vyřešen. Já si otvírák objednala včera a doufám, že ho konečně budu mít doma. Kdyby ta chytrá hlava, co tuhle vynikající pomůcku (nebo snad firma, co ji vyrábí) vymyslela jiný, přiléhavější název, z něhož by bylo patrné, k čemu kleště slouží, tak určitě už bude běžně v prodeji. A jako bonus s tím můžete louskat i ořechy.
Věra
|
|
|
|
|
|
|
jirilan - Zlatý Zahrádkář (802) - 176.75 (?), 2.3.2011 21:56
Víčka TWIST OFF otevírám tak, že sklenici držím v jedné ruce, dlaní druhé ruky oťukávám okraj víčka za současného otáčení sklenice. Po asi 20 rázech zkouším otevřít. Postup opakuji až do otevření. Je to trochu jako karate a ani to moc nebolí. Chlap něco vydrží. Čas od času se nepovede dlaní, pak oťukávám prkýnkem, což je nevhodné, neboť dojde ku zhmoždění kraje víčka. I takové víčko příště použiju na zavařování, třeba okurek.Víčka menšího rozměru používám na kečup a je pravda, že když se poruší spodní izolační ochraná vrstva, že dojde ku korozi materiálu víčka. Úspěšnost sterilizace respektive evakuaci sklenice zkouším také, jak je uvedeno v některém předchozím příspěvku, poťukem nehtu na víčko. Vakuem napnuté víčko má skutečně poznatelně vyšší tón.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.120 (?), 30.3.2014 7:37
Nikdo z Vás se tady nezmínil o duralových sponách na obyč, tedy omnia víčka.Nic se nelisuje, jen se nasadí a po vychladnutí sejme a použije na další várku.Mám je desetiletí.Bohužel však jen na 0,7 litru.Na 0,33 jsem asi před 20 lety viděl v zemědělském muzeu v Kačině(zámek u Kutné Hory),ale v reálu jsem to nikdy nesehnal.Funguje to i na víčka průmyslově jednou lisovaná.Na kupovaná nová se to dá použít nesčíslněkrát, do doby, než to kyselé výpary naruší.Sladké kompoty víčka neznehodnocují.Takto zavařené se sklenice dají otevřít i nehty.J+Olí
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.58 (?), 18.3.2017 16:13
Doplňující dotaz:
po citlivém datažení objímky na hadice jde to Twist Off víčko na sklenici najednou otevřít? To jako s tou připevněnou objímkou na sobě? Nebo ta se má zase sundat?
Na jakém principu je ta vychytávka založena???
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.83 (?), 10.8.2015 21:02
je chyba, ked pod sterilizacii ostali niektore srubovacie viecka vydute a niektore pruzia-pukaju? Sterilizoval som pretlak v malych flastickach. Plnene za horuca a hned uplne dotiahnute. Po sterilizacii som uz nedotahoval. pootvarat tie vydute a znova sterilizovat? Nechcem aby robota vysla nazmar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|