strojek na uzavírání konzerv



                     
host - 0.146 (?) 
1.2.2015 8:57

zdravím děda po r 1920 pořídil strojek a jako řezník ho hodně využíval zavíral plechovky celé vesnici mrazáky nebyly tak využívaly tuto technologiji v každe době stroje měly pořizovací cenu a neměl je každy a kdo je pořídil bylo to na několik generací já pořídil naražku a řezačku masa a málo kdo by ty peníze za to dal ale v provoze když děti vydí co to ušetří prace a co to vydrží dávají mi za pravdu a klobasy a jaternice jim chutnají protože to co koupí v krámě je strašný

  
                     
host - 197.154 (?), 14.11.2013 17:04

tiez by ma to zaujimalo ako sa zoraduje strojcek na uzatvaranie konzerv

                     
host - 176.91 (?), 19.11.2013 19:07

Pro toho pána co zavařoval konzervy na té brigádě-------Masové konzervy jsou technologicky nekyselé a musí se sterilovat při teplotách nad 100 ºC, ke sterilaci je pouţíván sterilizační kote neboli autokláv [16]. Při sterilaci je dŧleţité, aby bylo dosaţeno sterilačního efektu v celém objemu náplně. Sterilační teploty se pohybují většinou v rozmezí 120 – 135 ºC [33]. Výsledkem sterilace je konzerva, údrţná několik let [26].

Pro pána/paní kterého-----//tiez by ma to zaujimalo ako sa zoraduje strojcek na uzatvaranie konzerv. // Je to práce jako každá jiná, Koupíte si sto víček, vezmete klíče 14/17 a začnete seřizovat.Vačka ovládá dvě rolny, které víčko předohnou, ohnou a ta druhá to zapertluje a dokončí.Když to nebude tak jak má, víčko odříznete, zmenšíte plechovku a pokračujete dalším.Někomu stačí pět víček, mě jich nestačilo 20ks.Je to zodpovědná práce.Maso se nesmí skazit.   

                     
host - 176.91 (?), 9.12.2013 13:15

Tady jsem pro vás našel manual, jak se seřizuje strojek. Taky mě překvapilo jak je celkem ne moc levný.

                     
host - 70.146 (?), 5.3.2014 9:15

Ak sme robili konzervy (mäsové, paštekové) nikdy nie s úmyslom, že ich budeme jesť ešte o 5 rokov. Obyčajne sa spotrebovali všetky najneskôr do 12 mesiacov.  Robili sa kvoli chuti a úspore času, pri rôznych akciách. Tie domáce nikto neprekoná, lebo si ich robíte podľa vlastnej chuti. 

Ceny strojkov mnohých od tohoto spôsobu konzervovania odradili, navyše si už málokto doma chová suroviny, ale pravdou je, že dnes sa niečo kvalitné na pultoch ani neohreje. Nájdete tam len "téglikové" formy, kde viečko nahradil prilepený alobal, o obsahu škoda hovoriť, takmer nikto sa nesnaží zdvihnúť kvalitu, len sa hľadajú spôsobu ako ušetriť na surovinách a ten sajrajt prikrášliť farbivami a umelými dochucovadlami. Čo je potom nebezpečnejšie? Varenie doma x hodín na 98 °C pri nedodržaní správnej teploty alebo konzumácia bordelu pri ktorom neviete ani akými steroidmi bol vychovaný?

                     
host - 70.146 (?), 5.3.2014 9:31

Ešte dodám, že dnes si občas spravíme do malých pohárov vlastné a chutnejšie na pár mesiacov a sme v poho. Ten botulotoxín je strašiak na ľudí, nie sú to prachové častice, ktoré sa nachádzajú všade. Z kvalitných surovín je riziko 0.Navyše, kde máte tú istotu pri kupovanom...?

Pozrite na tie obaly, onedlho to budú plácať ako vákuovo balené mäso. A tam je omnoho väčšie riziko, ak kúpite kuracinu a zistíte po otvorení, že páchne a je odspodu zelená.

                     
vcelarmiroslav - (1) - 136.127 (?), 19.6.2016 17:51

Prosím Vás má má někdo návod jak seřídít strojek na konzervy.

Odkaz již není funkční.

Třeba si ho někdo uložil.

Prosím pomoc.

Děkuji

Strojek
Strojek
                  
host - 238.206 (?), 18.1.2015 19:42

Dobrý den, prosím Vás nemáte někdo návod k použití na "Uzavírací přístroj K 02" Děkuji a odkazy mi přepošlete na email Dan-pet@seznam.cz

      
host - 46.9 (?), 8.2.2013 10:57

Je vidět, že nemáte valné zkušenosti s konzervací potravin v konzervárnách.Jen na doplnění... autokláv není rozhodující... nnevím co si pod pojmemautoklaáv vlastně představujete!!!Za I.i II.republiky celý venkov... zdůrazňuji celý!!!konzervoval(zavařoval) a žádné "autoklávy lidé neměli!!! Konzervace ve skle, plechu i v samotném kamenáči zalité sádlem vydržela i celý rok!!!Nicm se do mrazáku nedávalo - kde by ho lidé vzali!!!

Ach... jo, když si něco někdo vyzpoměne apřitom to bylo dávno vyzkoušeno.

         
host - 227.56 (?), 17.11.2013 19:29

Robil som v konzervarni ako student brigadnik za hlbokeho totaca. Ziadne autoklavy, kade s vodou, do ktoreho sa konzzervy ponorili a varili.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika