Zavírání masa a zaváření jsme používali dlouhá léta, pokud byla zavíračka správně seřízená a dodržel se nepřerušený var po dobu min. 2 hodin, nestalo se, že by se nějaká plechoka zkazila. Plechovky jsme uchovávali v chladnu, vyjímkou nebylo i několik let. Možná to nebyla konzerva v pravém slova smyslu, ale jen polokonzerva.přesto to fungovalo spolehjlivě. Postupem času se začalo šetřit na kvalitě plechu, jeho síle i kvalitě pocínování..Dříve se dala plechovka použít vícelkrát, zavedením plechovek ze slabšího vroubkovaného plechu se snížil možný počet opakovaného použití, kromě toho je povrchová úprava plechovek tak nekvalitní, že už do roka zreznou. To kvalitní žárově pocínované plechovky nikdy neudělali. Šetří se na těsnící gumě víček, takže je problém udělat dokonalý uzávěr. Změnil se i průměr prodávaných plechovek z 98 na 99 mm.takže původní zavíračky ztratili schopnost nové plechovky kvalitně uzavřít. Úprava zavíračky je náročná, nové nejsou příliš robustní, jsou to spíš hračky a dají se sehnat jen vyjímečně.Takže se dá kostatovat že v důsledku "inovací" ve výrobě plechovek a nedostatku kvalitních zavíraček lze v brzké době očekávat velké omezení nebo i konec tohoto způsobu konzervace potravin. I když plechovky bývají v železářství ještě v prodeji (pokud se tomu dá ještě "plechovka" říkat).